Unakıtan: KDV indirimi ile ilgili çalışma yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Halk Bankasının özelleştirilmesine ilişkin stratejinin bu yıl sonuna kadar belirleneceğini belirterek, "Türkiye Halk Bankasında 2008'de bir özelleştirme bekleyebilirsiniz" dedi. Unakıtan, KDV ile ilgili bir çalışmanın olmadığını da bildirdi.

Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kamu bankalarının özelleştirilmesinde belirlediğiniz bir strateji var mı? Türkiye Halk Bankasının blok, ya da yüzde 25'inin satılacağı söyleniyor" sorusu üzerine Unakıtan, bu konuda kesin bir karar vermediklerini söyledi. Unakıtan, Özelleştirme Yüksek Kurulunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıp, bunun stratejisini yakında belirleyeceklerini bildirdi.

Özelleştirme İdaresinden kendilerine gelen bir kararın olup olmadığının sorulması üzerine Unakıtan, bununla ilgili karar verirken Özelleştirme İdaresinin ve danışmanının, özelleştirmedeki bakanların düşüncelerinin dikkate alınacağını ifade ederek, "Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, ona göre bir karar verilir" dedi.

Unakıtan, Türkiye Halk Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası için ayrı ayrı karar verileceğini dile getirerek, şu anda karar vericilerin önceliği Türkiye Halk Bankasına verdiğini söyledi.

Bu bankaya ilişkin ilgili bakanlıklardan gerekli bilgileri geçen hafta aldıklarını anlatan Unakıtan, "Halk Bankası olarak 2008'de bir özelleştirme bekleyebilirsiniz" diye konuştu.

Kemal Unakıtan, KDV indirimi olabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de "Şu anda KDV'de herhangi bir indirimle ilgili çalışma yok. Daha önce karar almıştık. 'Turizmde ve bazı gıda maddelerinde KDV'nin indirilmesi 2008'de başlayacak' dediklerimiz. Onlar aynen uygulanacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber