MEB: Özel Okullar Sınavı yapılmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Özel Okullar Birliğinin "Özel Okullar Sınavı" adı altında ayrıca bir sınav yapmasının doğru olmayacağının daha önce dernek yetkililerine iletildiğini, Dernek Başkanı'nın bu konudaki açıklamasının bir talep ve temenniden ibaret olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Özel Okullar Sınavı'nın geri geleceği yönündeki haberlerin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme ihtimalinden dolayı açıklama yapılmasına gerek duyulduğu" belirtildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in daha önce düzenlediği basın toplantısında, OKS'nin 2009 yılından itibaren kaldırılacağı ve yerine 2008 yılından itibaren Seviye Belirleme Sınavı uygulanacağını açıkladığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Öğrencilerin sınav maratonundan kurtulmaları ve tek bir amaca yönelmeleri amaçlanmıştır. Uygulanacak sistemin değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Dolayısıyla Türkiye Özel Okullar Birliğinin Özel Okullar Sınavı adı altında ayrıca bir sınav yapmasının doğru olmayacağı daha önce dernek yetkililerine defalarca bildirilmiştir. Sayın Dernek Başkanı'nın açıklaması bir talep ve temenniden ibarettir. Zaten söz konusu birliğin bakanlığımıza ulaşmış herhangi bir resmi talebi bulunmamaktadır. Sayın Bakanımız Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında özel okullar için ayrıca bir sınav yapılmayacağını, özel okulların yerleştirme işlemlerini kendilerinin yapabileceklerini ifade etmişlerdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber