Aralık ayında tüm nüfus bilgileri kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açılacak

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, aralık ayından itibaren elindeki nüfus bilgilerini kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıyor.

'Kimlik paylaşım sistemi' adı verilen çalışmayla, Milli Savunma Bakanlığı hangi tarihte kaç kişinin askere alınacağını görebileceği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı da hangi yıl kaç öğrencinin ders başı yapacağını saptayabilecek.

CeBIT'te tanıtım

Çalışmalar, dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından CeBIT Avrasya Bilişim 2004 Fuarı'nda tanıtıma sunuldu.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı, CeBIT Avrasya Bilişim Fuarı'nın katılımcılarından birisi de 'Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'.

Müdürlük, fuara bir müjdeyle katıldı

İki yıl önce uygulamaya konulan ve nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılmasını sağlayan MERNİS Projesi artık elindeki verileri kamu kurum ve kuruluşların kullanımına sunuyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Cengiz Aydoğdu, "MERNİS ulusal veri tabanındaki bilgiler tüm kurum ve kuruluşların kullanımına sunuluyor" dedi.

Hizmet, Türkiye'nin geleceğini planlamasında devrim niteliğinde bir adım olarak değerlendiriliyor.

Aydoğdu, "Milli Savunma Bakanlığı, hangi yıl kaç kişinin askere alınacağını, Milli Eğitim Bakanlığı hangi yıl kaç öğrencinin ders başı yapacağını görebilecek" dedi.

Sistem aynı zamanda Türkiye'nin elindeki insan kaynağını değerlendirmesi bakımından da önem taşıyor.

Sistem, aralık ayında hizmete girecek.

CNNTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber