CHP, Çelik'e sözleşmeli öğretmenlerin kadrosunu sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 13:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışması olup olmadığını sordu.

Tüzün, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarını gündeme getirdi.

Öğretmenlik mesleğinin "geçici bir iş" olup olmadığını soran Tüzün, 2002 yılından bu yana, Milli Eğitim Bakanlığı'na 4B ve 4C statüsünde çalıştırılmak için alınan geçici personelin sayısını ve yıllara göre dağılımının açıklanmasını istedi.

Daha önce çok fazla 4B ve 4C statüsünde geçici personel çalıştırılmazken, 2002 yılından sonra bu uygulamanın tercih edilmesinin nedenini öğrenmek isteyen Yaşar Tüzün, "Her yıl sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği kaygısını taşıyan, geleceği yöneticisinin 2 dudağı arasında olan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda bakanlığınızın bir çalışması var mı?" sorusunu yöneltti.

CHP'li Tüzün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu başka bir soru önergesinde de Sağlık Bakanlığı'nda aynı statülerde çalıştırılan geçici personel hakkında bilgi istedi.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın cevaplandırması istemiyle sunduğu soru önergesinde, yeni sanayi stratejisi, sanayi envanteri ve bölgesel asgari ücret uygulaması çalışmalarını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber