Tedavi gören erkek bebek 'Öldü' dediler, ailesine kız cesedi verdiler

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Çocuk Hastalıkları Hastanesi Prematüre Servisi'nde bebeklerin karıştırılması olayına, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Mardinli Hamdullah ve Gülten Alas çiftinin hastanede tedavi gören erkek ikizlerinden birinin ?öldüğü' söylenerek, bir kız bebeğin cesedi verilmek istenmesi üzerine skandal ortaya çıktı. Alas ailesi, ?Biz buraya erkek bebek getirdik. Raporları elimizde. Ama siz bize kız bebek cesedi veriyorsunuz'' diye tepki gösterince, hastane yönetimi durumu Savcılığa bildirdi. ?Öldü' denilen Ömer Alas adlı bebeğin, aynı gün hastaneye kız bebeklerini getiren Batmanlı bir aileye verildiği, ölen kız bebeğin de bu aileye ait olduğu ileri sürüldü. Savcılık, olayın ortaya çıkması için Alas ailesinin ifadesi ve kan örneğini aldı.

Mardin'in Derik İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Hamdullah Alas ile aynı yaştaki eşi Gülten Alas çiftinin 27 Eylül 2007 tarihinde Mardin Devlet Hastanesi'nde erkek ikiz bebekleri dünyaya geldi. İkiz bebeklere Osman ve Ömer adı verilirken, bebeklerden Ömer nefes darlığı yüzünden doğumdan hemen sonra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Hamdullah Alas, belirli aralıklarla hastaneye gelerek oğlu Ömer hakkında hemşirelerden sürekli bilgi aldı. Hastenede 20 gün kalan Ömer bebek için aileyi arayan hastane yetkilileri, ?Gelin, çocuğunuz hayatını kaybetti' diye haber verdi.

ERKEK YERİNE KIZ BEBEK CESEDİ

Acı haber üzerine Derik'ten Diyarbakır'a gelen baba Hamdullah Alas, ikizlerinden Ömer'in cenazesini almayı beklerken, kendisine kız bebek cesedi verilmek istenince şaşkına döndü. Alas, ?Bana kız bebeğin cesedi verilince şaşırdım. Hemşireye benim bebeğimin erkek olduğunu ve 20 gündür raporlarında da belirtildiği gibi Ömer diye gelip sağlığı hakkında bilgi aldığımı söyledim. Hemşire de bunun farkına varınca, durumu hemen hastane yönetimine bildirdi. Hastane yönetimine bu karışıklığı düzeltmek için 3 gün süre verdim. Sürenin sonunda bir sonuç alamadığım için avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum'' diye konuştu.

Kendisine verilmek istenen kız bebeğinin cesedini almadan Derik'e dönen Hamdullah Alas'tan kan örneği alındı.

ÖMER, BATMANLI AİLEYE VERİLMİŞ

Hamdullah Alas'ın Avukatı Mehmet Çen, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve savcılığın olaya el koyduğunu belirtti. Avukat Çen şunları söyledi:

?Hastane yetkilileri ile görüştüm. Bana bebeklerin karışmış olabileceğini söylediler. Ömer bebeğin aynı gün ve aynı saatte Batman'dan getirilen bir bebek ile karışmış olabileceğini ve Batmanlı ailenin kızları diye Ömer bebeği vermiş olabileceklerini söylediler. Hastene kayıtlarına göre Batmanlı ailenin bebeklerinin cinsiyeti kayıtlara kız olarak geçmiş. Savcılık olayı el koydu, Alas ailesinden kan örnekleri alındı ve bu karışıklığın ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Batmanlı ailenin hastanede kaydı mevcut olduğu için, hastane yönetimi de bu karışıklık nedeniyle idari soruşturma başlatmış.''

?BEBEĞİMİZİ İSTİYORUZ''

Bebek sevinçleri ikizlerden Ömer'in Çocuk Hastanesi'nde başka bir bebek ile karıştırılması ile kabusa dönen Hamdullah ve Gülten Alas çifti, biri boş olan ikiz bebeklere ait beşiklerin başında gözyaşı dökerek, Ömer bebeğin bulunup kendilerine teslim edilmesini istiyor. Mardin'in Derik İlçesi'nde yaşayan baba Humdallah Alas, öldü denilen bebeğinin yaşadığını, belirterek, ?Ölse ortada cesedi olur, bu karışıklığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber