Namaz Dağı şehidine son görev

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta Namaz Dağı bölgesinde el bombasının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Nuri Doğan'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında Adana'da toprağa verildi.

Askeri Hastane Morgu'ndan alınan Doğan'ın cenazesi cuma namazına müteakip cenaze namazının kılınması için Sabancı Merkez Camii avlusuna getirildi. Anne Sabriye ve baba Ahmet Doğan ile şehit erin kardeşleri ve yakınları burada Türk Bayrağı'na sarılı tabuta uzun uzun sarıldı ve oğullarının fotoğrafını defalarca öptü.

Mardin Dargeçit nüfusuna kayıtlı Piyade Er Mehmet Nuri Doğan'ın annei Sabriye Doğan Kürtçe yaktığı ağıtlarla acısını dışarı vurdu. "Siyah gözlerine kurban olduğum, gözbebeğim, bu dünyada damat olamadın öbür dünyanın damadısın, sen öleceğine bana araba çarpsaydı da ben ölseydim, arkadaşların, yakınların seni uğurlamaya gelmiş" diyerek ağıtlar yakan acılı anneye şehit erin kız kardeşi de eşlik etti. Nimet Erdoğan, "Şehit ağabeyim, gözbebeğim" diyerek ağlarken aile fertlerinin tabut başında uzun süre ağlamaları ve sarılmalarına zaman zaman askeri görevliler sakinleştirme yönünde müdahale etti. Şehit askerin amca kızı tören sırasında acıya dayanamarak baygınlık geçirdi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Mehmet Demir ve İncirlik Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan baba Ahmet ve anne Sabriye'ye başsağlığı diledi. Seyhan Müftüsü Yusuf Eseroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından törene katılanlar üç kez "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna hep bir ağızdan "Helal olsun" cevabını verdi.

Tören mangasınca bir süre omuzlarda taşınan cenaze daha sonra top arabasına kondu ve Akkapı Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Törene vali yardımcıları Mehmet Demir, Turgut Serimer, Fikret Deniz, İncirlik Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aytaç Bilgen, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu askeri ve mülki erkan ile Cuma Namazı'ndan çıkan vatandaşlar katıldı.

Ağrı Patnos'ta vatani görevini yapan ve terör örgütüyle mücadele kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaydırılan birliklerde yer alan Şehit Er Mehmet Nuri Doğan'ın askerliğinin bitimine 2 ay gibi bir süre kaldığı, 6 kardeşin en büyüğü olduğu ve İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi.


Şırnak'ta vatani görevini yaparken nöbet sırasında elinde el bombasının patlaması sonucu şehit düşen iki askerden biri olan Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı (20), memleketi Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Körükçü köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana Askeri Hastanesi'nden ambulansla Körükçü Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirilen şehit Bakıcı için burada tören düzenlendi. Cenaze törenine şehidin annesi Rabia, babası Ahmet, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, askeri erkan ile köylüler katıldı.

Türk Bayrağı'na sarılı şehidin cenazesi üzerine gözyaşı döken anne ve diğer yakınlarının ağıtları yürek dağladı. Anne Rabia, "Artık birilerinin buna dur demesi gerekir. Niye hep kırsal kesimdeki çocuklar Güneydoğu'ya gidiyor. Biraz da onlarınki gitsin. Sahte raporlarla çocuklarını kimse Güneydoğu'ya göndermemezlik yapmasın. Çıkıyorlar oraya, ancak dedikodu yapıyorlar. Biribirlerinin arkasından konuşuyorlar. Yazık değil mi bu kadar anaya." dedi.

Babası Ahmet Bakıcı ise metanetini koruyarak "Vatan -millet - dostlar sağolsun" diyebildi.

Cuma namazının akabinde Adana İl Müftüsü Mehmet Barış şehidin cenaze namazını kıldırdı. Merasim mangası tarafından omuzlarda taşınan Bakıcı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene katılan kalabalık terör örgütü aleyhine "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber