Aralarında emekli polislerin bulunduğu çete çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bakırköy'de polis süsü verilerek gerçekleştirilen adam kaçırma olayıyla ilgili inceleme derinleşince, aralarında emekli polislerinde bulunduğu bir çete ortaya çıkarıldı. Yurt dışında aranması bulunan eski bir uyuşturucu kaçakçısını kaçıran şebeke, şahsın 50 bin dolarını gasp etti. Müştekinin şikayeti üzerine harekete geçen ekipler, Antalya ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarla çeteyi çökertmeyi başardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine gelen bir şikâyetin derinlemesine araştırılması ortaya inanılmaz bir olayın çıkmasını sağladı.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Coşkun K. isimli şahıs Bakırköy'de evinden çıktığı sırada polis görünümlü kişiler tarafından kaçırıldığı iddiasıyla polise başvurdu. Olayı inceleyen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Coşkun K.'nın, uyuşturucu kaçakçılığından dolayı İtalya'dan hapse mahkum edildiğini ve cezasının bitimine az bir süre kala firar ederek Türkiye'ye geldiğini öğrendi. İtalyan makamlarının iade talebinin red edilmesi üzerine Türkiye'de kalan Coşkun K, 25 Mayıs 2007 tarihinde Bakırköy'deki evinden çıktığı sırada kendilerine polis süsü veren 4 kişi tarafından kaçırıldı. 50 bin dolar parası gasp edilen müşteki daha sonra polise başvurarak zanlıların yakalanmasını istedi.

Olay üzerine harekete geçen ekipler, 21 Kasım 2007 tarihinde Antalya ve İstanbul bağlantılı ortak bir operasyon yaparak Halis Ö, Salih D, Bilgin Y ve Mustafa B'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan Halis Ö ve Mustafa B'nin emekli polis memuru oldukları anlaşıldı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber