Başörtülü İHL öğrencisi birincilik ödülünü alırken kürsüden indirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen öğretmenler günü programında kompozisyon dalında kazandığı ödülü almak için sahneye çıkan imam hatip öğrencisi okul kıyafetinin üstüne başörtüsü taktığı için Kaymakam ve garnizon komutanının uyarıları ile kürsüden indirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kozan Belediye Sinemasında program düzenlendi. Programın sonunda 24 Kasım münasebetiyle yapılan yarışmalarda derece alan öğrenciler hediyelerini almak üzere kürsüye davet edildi. İmam Hatip Lisesi 11-C sınıfı örgencilerinden Tevhide Kütük, "Bir Öğretmen Olmalı" isimli eseriyle kompozisyon dalında kazanmış olduğu birincilik ödülünü almak için kürsüye çıktı. Birinciliği kazanmanın sevinciyle ödülünü almak için sahneye gelen Kütük, Kaymakam Aydın Tetikoğlu ve Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur'un girişimleriyle okul kıyafeti ile salonda olmasına rağmen ödülünü alamadan sahneden indirildi. Kaymakam ve Garnizon Komutanın "İndirin onu" diyerek tepki göstermesi sonrasında öğrenci Kütük gözyaşları arasında kürsüden ödülünü alamadan indirildi. Gözyaşlarına boğulan Kütük, tepkisini Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat'ın karşına gelerek "Neden hocam" diyerek gösterdi.

Bu esnada salonda duygulu anlar yaşanırken Belediye Başkanı Kazım Özgan ve AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Avcı, öğretmenler ve veliler olayı protesto ederek salondan ayrıldılar. Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Avcı, öğrenciye karşı gösterilen haksız tepkiyi şiddetle kınadığını ve bu tepkisini salonu terk ederek gösterdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber