Atalay: Emniyette masa başı görev yapan 26 bin asayiş polisi trafikte görevlendirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet teşkilatına bağlı bürolarda masa başı görev yapan 26 bin asayiş polisini trafikte görevlendireceklerini açıkladı. Atalay, polis memurlarından boşalacak yere ise sivil memurların görevlendirileceğini açıkladı.

Atalay, partisinin Kızılcahamam kampında milletvekillerine "iç güvenlik" konusunda brifing verdi. Bakan Atalay, emniyet teşkilatının bürolarında masa başı görev yapan 26 bin polisi asayiş ve trafikte görevlendireceklerini belirterek, "Bürolarda çalışan polisleri çok yakında aktif göreve getireceğiz. Polisi sokağa çıkaracağız" dedi.

Atalay, 26 bin polisin yerine ise sivil memur görevlendirileceğini kaydetti. Trafik sorununun terör boyutuna ulaştığını anlatan Atalay, "Bürolarda çalışan polisleri çok yakında aktif göreve getireceğiz. Polisi sokağa çıkaracağız. Bu şekilde trafik denetim elemanlarının sayısını da iki katına çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Gelecek yıl da 8 bin üniversite mezununun göreve başlayacağını ifade eden Atalay, jandarma kontrolündeki 90'ın üzerinde ilçenin de bina ve personel yatırımı yapılarak, emniyetin kontrolü altına alındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber