Akcan: 42 günlük grev kayıpları taleplerimizin çok üzerinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, "Türk Telekom'un 42 günlük grevdeki kayıpları bizim taleplerimizin çok çok üzerinde" dedi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan'ı makamında ziyaret ederek, Türk Telekom'daki grevi desteklediklerini bildirdi.

Grevin başladığı günden itibaren, "işverenin kamuoyunu yanlış bilgilendirmesine rağmen işçilerin inançlarını kaybetmeyerek grevi sürdürdüklerini" dile getiren Çetin, grev nedeniyle işverenin tüketicilerin taleplerine de yanıt vermediğini savundu.

Çetin, Telekom'un sürekli verdiği hizmet karşılığında aldığı sabit ücreti, grev süresince hizmetlerin aksamasına rağmen almaya devam ettiğini belirterek, bu süreçte alınan sabit ücretlerin tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini söyledi.

Türk Telekom'un işçilerin taleplerini karşılamama nedeninin maddi olmadığını savunan Çetin, "Artık bu bir inatlaşmaya dönüştü. Politik nedenlerin var olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Türk Telekom hizmetlerinin Türkiye genelinde yoğun olarak aksadığını ifade eden Akcan ise, sözlerine şöyle devam etti:

"Grevin devam etmemesi için bir çok kez işverene çağrı yapmamıza rağmen işveren çağrılarımıza ancak grevin 38. gününde yanıt verdi. Bu süreçte Türk Telekom'un bir çok tüketiciyi mağdur edecek şekilde üzerine düşeni yapmadığını düşünüyoruz. Bugün işverenle bir araya geleceğiz. Grevin bir an önce bitirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Akcan, grevi tamamen üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması, günümüz şartlarına göre yenilenmesi ve sendikal örgütlenmenin devam edebilmesi için yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber