Çelik: Sosyal Güvenlik yasa tasarısını yılbaşına kadar yasalaştıracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili yasa tasarısını TBMM'ye sevk ettiklerini belirterek, "Yılbaşına kadar mutlaka yasalaştıracağız" dedi.

Bakan Çelik, İŞKUR Genel Kurulu için geldiği Hilton Oteli'nde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Plan Bütçe Komisyonunda bir alt komisyon kurmayı düşündüklerini ifade eden Çelik, Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçesi sonrasında yaklaşık 2-2,5 aylık bir çalışma yapıldığını belirtti.

Çelik, üniversite hastanelerinin de özel hastaneler gibi katkı payı alıp almamalarına yönelik yasada nasıl bir düzenleme olduğunun sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu yasada hastanelerle ilgili sınıflandırmalar getiriliyor. Bu sınıflandırmaya göre, hastaneler, ilgili komisyon tarafından A,B,C olarak sınıflandırılacaklar ve buna göre de aynı komisyon fiyatlandırmayı yapacak. Ama özel hastanelerin fark alma konusu, uzunca değerlendirildi. Maliyet açısından yüzde 20'lik bir fark oluşturduğu belirlendi. Bundan hareketle özel hastanelerin yüzde 20 fark alması konusu gündeme geldi. Yasaya da o şekilde yansıdı."

Bakan Çelik, "İşverenlerce ödenen SSK prim oranının yüzde 5 indirilmesi konusunda bakanlar arasında farklı görüşler bulunduğu ve bu konuda kendi düşüncesinin ne olduğu" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Burada bir çelişki yok. Yüzde 5'lik indirim Hükümetin taahhüdüdür. Programımızda vardır, bu gerçekleşecektir. Ama bunun takvimi ile ilgili bir değerlendirme söz konusudur. İstihdam paketi bünyesinde ele alınacak bir durumdur. Ama yürürlüğü ile ilgili bir değerlendirme mutlaka yapılmalıdır. Yani 2008'in ikinci yarısında mı, 2009'un başında mı? Bununla ilgili değerlendirme neticesine göre Hükümet, bu taahhüdünü yerine getirecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber