Sendikadan tuhaf açıklama: İMKB kablolarını onardınız, grev kırıcılığı yaptınız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş 1'inci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) öğleden önce işlem yapılmasını engelleyen arızanın giderilmesinin grev kırıcılık olduğunu söyledi.

İMKB'ye giden kabloların yol çalışması sırasında kepçe tarafından kopartıldığı yere Türk-İş üyeleriyle gelerek basın açıklaması yapan Faruk Büyükkucak, grevdeki işçinin başkasına yaptıramayacağını söyledi.

Konuyla ilgili Emniyet yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Büyükkucak açıklamasını şöyle sürdürdü, "Grevin 44. gününde bu yaşanan ilk olay değil. Onlarca olay meydana geldi. Bu tür arızalar genelde banka, sanayi sitesi, evler ve benzeri yerlerde meydan geldi. Onlara hiçbir müdahale yok. Ancak bu ve benzer birkaç örnekte mülki idari amirinin talimatıyla, emniyet marifetiyle taşeron işçi getirtildi. Taşeron, emniyetten o gücü olmadan bu tamir işini yapamaz. Grevdeki işçinin işini başkasına yaptıramazsınız. Biz hukuk devletiysek bu yapılanlar grev kırıcılığıdır. Bizzat devleti yönetenler grev kırıcılığı yapıyorlar. Vali Bey'de bunun içinde. Türk-İş olarak yasaların uygulanmasını istiyoruz. Devlet grev kırıcılığı yaparak anayasal suç işliyor. Grev anayasal haktır. Bu hakkını kullanan Haber-İş Sendikası'nın grevi belli insanlar tarafından sabote edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber