Malatya katliamında derin bağlantı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirve Yayınevi katliamının iki numaralı ismi Abuzer Yıldırım'ın halen görevde olan bir savcıyla ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan bir kişiyle de telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı

MALATYA'DAKİ Zirve Yayınevi'nin basılarak 3 misyonerin katledilmesiyle ilgili davanın 2 numaralı sanığı Abuzer Yıldırım'ın, 18 Nisan 2007'deki olayın öncesinde halen İstanbul'da görevli bir savcıyla mesajlaştığı ve Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli bir kişiyle telefonla görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmelerin içeriği ise telefonlar dinlemeye alınmadığı için sırrını koruyor. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Kasım'da yapılan ilk duruşmanın ardından savcılık soruşturması aşamasında ciddi ihmaller yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Soruşturmaya göre, sanıklara ait telefonların, sadece olay günü üzerlerinde bulunanlarla ilgili geriye dönük olarak 6 aylık dökümleri istenmiş.

106 TELEFON DEĞİŞTİRMİŞLER

OYSA 6 ay içinde, sanıklardan Emre Günaydın'ın 35, Salih Gürler'in 38, Hamit Çeken'in 17 ve Abuzer Yıldırım'ın 16 kez telefon değiştirdiği tespit edilmiş. Ancak bu telefonlarla hangi numaraların arandığı ise araştırılmamış. Dosyadaki bir başka ihmal da telefon dökümlerinin 18 Nisan'daki olay tarihinden geriye dönük 6 ay olarak istenmesi görülüyor. Buna göre, tüm dökümler 17 Nisan saat 24.00 kadarki dönemi içeriyor. Böylece, olay günü sanıkların yapmış oldukları telefon görüşmelerinin dökümü dosyada yer almıyor. Olay gününe ilişkin sadece sanıkların telefonlarında kayıtlı mesajlaşmalar görünüyor.

SAVCIYLA MESAJLAŞMIŞ

DOSYADAKİ en çarpıcı tespitlerden biri de davanın 2 numaralı sanığı Abuzer Yıldırım'ın telefon trafiği. Yıldırım'ın katliam öncesi İstanbul'da görevli bir savcı ile 2 kez mesajlaştığı ve Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli bir kişi ile telefonla görüştüğü soruşturma dosyasına girmesine karşın Yıldıım'a bu konuda soru bile sorulmadığı belirlendi.

İHBAR MEKTUBU

SORUŞTURMA dosyasınaM bir de ihbar mektubu girmişti. Malatya'da yaşayan Ali A.'nın kiiseye yazdığı Kilise'nin de Jandarma teslim ettiği ihbar mektubunda 2 jandarma subayı ile Marmara İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1 öğretim üyesinin davanın baş sanığı Emre Günaydın'ı azmettirdiği iddiasına yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber