Türkiye'deki organ nakillerinin üçte biri Ege Üniversitesi'nde yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 11:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Karaciğer yetmezliği sonucu küçük yaşta ölümle pençeleşen ve Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan organ nakilleriyle iyileşen minik bedenler artık gülümsüyor. Hayatın acı yüzüyle erken yaşta tanışan ve şimdi sağlıklı birer birey olma yolunda ilerleyen çocuklar, EÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi tarafından düzenlenen 4. Karaciğer Günleri toplantısında biraraya geldi.

Karaciğer hastalıkları konusunda çalışmalar yapan çocuk hekimlerinin, nakilde öncü olan merkez temsilcilerinin ve cerrahların katıldığı toplantıya aileleriyle birlikte gelen çocuklar, sağlıklı bir yaşama adım atmanın mutluluğunu pasta keserek kutladı.

EÜ Organ Nakli Merkezi'nde görevli cerrahlar Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Murat Kılıç ve Doç. Dr. Murat Zeytunlu da çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı.

Çocukların nakilden sonra normal birer fert olduklarını göstermek, moral vermek ve mutlu etmek amacıyla onlarla birlikte olduklarını belirten Doç. Dr. Kılıç, "2007 yılında yapılan 105 nakilde yüzde 90 başarı elde ettik. Canlı vericiden nakil programımızda Avrupa'da birinciyiz, dünyada ilk üçteyiz." dedi.

Türkiye'de 18 merkezde yılda ortalama 350 organ nakli yapıldığının altını çizen Kılıç "Bunların rakamın üçte biri EÜ Organ Nakli Merkezi'nde yapılıyor. Hastalarımızın nakilden sonra normal hayatına mutluluk içinde devam etmeleri bizi de sevindiriyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber