Fiyatlar yarı yarıya indi, rekabete kızan başkan istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'da şehirler arası otobüs firmaları arasında başlayan rekabet sonrası bilet fiyatları yarı yarıya düştü.

Kastamonu-Ankara arasında yolcu taşımacılığı yapan 4 otobüs firması, rekabet sonrası bilet ücretlerini 20 YTL'den 10 YTL'ye indirdi. Firmalar arasındaki rekabetten haberi olmadığını söyleyen Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Kastamonu Şube Başkanı Kamil Yahyaoğlu, rekabete tepki gösterdi.

Kastamonu'da yaklaşık 2 ay önce şehirler arası otobüs firmaları arasında başlayan rekabetin devam etmesine tepki gösteren TOFED Şube Başkanı Yahyaoğlu istifa etti.

Yahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüs firmalarının fiyat indirimi konusunda TOFED'den izin almak zorunda olduğunu savunarak, "Madem indirime gidiyorsunuz neden bağlı olduğumuz federasyonun onayı alınmıyor ya da bilgi verilmiyor?" dedi.

Kastamonu-Ankara arasında yolcu taşımacılığı yapan 4 firmanın yaklaşık 2 ay önce zarar ettiklerini öne süren Yahyaoğlu, bu firmaların o dönemde bilet fiyatlarını 25 YTL'ye çıkarmak istediklerini iddia etti.

Yahyaoğlu, şöyle konuştu:

"O gün 20 YTL'den para kazanamamaktan şikayet edenler, bugün 10 YTL'den nasıl para kazanıyorlar? Bu indirimler bittiğinde, bilet fiyatları 20 YTL'ye çıktığında Kastamonu halkına nasıl hesap verecekler? Bir Kastamonulu olarak vatandaşlara zarar getirecek bir oluşumun içinde olamam. Bu nedenle görevimden istifa ettim."

REKABETE TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Kastamonu Tüketici Koruma Derneği Başkanı Hayriye Kipay ise yaptığı yazılı açıklamada, yüksek fiyata karşı oldukları kadar firmaları zarar ettiren indirimlere de karşı olduklarını bildirdi.

Kipay, 10 YTL'ye düşen bilet fiyatlarının daha sonra tüketiciye zam olarak yansıtılacağını savunarak, yaklaşan bayram ve yarı yıl tatili öncesi bilet fiyatlarının normalin üstünde zamlanmasından dolayı endişe duyduklarını kaydetti.

Otobüs işletmelerinin fiyat istikrarını ve hizmet kalitesini bozmadan eski tarifede yolcu taşımasını isteyen Kipay, rekabetin faturasının her zaman tüketicilere kesildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber