Karavanacı polis terfi olamayacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislere yılda iki kez uygulanan atış sistemi değiştirildi. Daha önce 25 metreden hedeflere sabit yapılan atışlar hızlı ve operasyonel hale dönüştürüldü. Zorunlu atışlarda başarısız olan polislere terfi yok.

Emniyette görev yapan 185 bin 142 polisten yüzde 2'sinin silah atışlarında başarısız olduğu ortaya çıktı. Yılda iki kez zorunlu yapılan kadro silah atış sistemi değiştirildi. Emniyet, silah atışlarındaki başarıyı yüzde 98'den yüzde 100'e yükseltmek için eğitimleri yoğunlaştırma kararı aldı. 2007'nin ilk 6 ayında tamamlanan birinci dönem kadro silah atışlarında polislerin yüzde 2'si 80 puan alamayarak sınıfta kaldı. Atışlarda başarısız olan polisler havalı tabancalar ile özel eğitime alındı.

SABİT ATIŞ SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Yeni sistemde silah atışları 5.7 ve 15 metreye düşürülerek sabit yerine, operasyonel hale dönüştürüldü. Atılan mermi sayısı ve puan aynı kaldı. Yeni sistemde, 5 metreden yapılan ilk katagori atışında 20 puan alamayan polisler ikinci ve üçüncü aşamaya geçemiyor.

ATIŞLAR TERFİDE KRİTER ALINIYOR

Polisler yılda iki kez zorunlu kadro silah atışlarına alınıyor. Her polis bir dönemde 20'si tabanca, 5'i MP-5 yarı otomatik tabanca ile 25 mermi atıyor. Atışta 80 ve üstü puan alanlar başarılı oluyor. Verilen özel eğitime rağmen atışlarda başarısız olan polislerin sicillerine aldıkları puan işleniyor. Terfilerde silah atış başarısı da göz önüne alınıyor. Polislere 2008 yılında özel eğitim programı uygulanacak.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber