Sınavı geçemeyen polisler eğitime 2009'da da devam edecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde polislerin karıştığı ölümlü olayların gündeme gelmesi üzerine emniyet harekete geçti. 185 bin polise 11 konuda kurs verilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, 185 bin polisi ilgilendiren, Görev, Yetki ve Sorumluluk Veren Mevzuat Uygulamalarına İlişkin Eğitim Projesi'ni (MUYEP) uygulamaya koydu. Proje kapsamında merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 185 bin polis, akıllı sınıflarda eğitim kampalarına alınacak. 11 ayrı konuda eğitimden geçirilecek polislere 220 soruluk test uygulanacak. Testi geçemeyen polisler sınıfta kalacak ve eğitime devam edecek.

HER TÜRLÜ KONUDA EĞİTİM ALACAKLAR

MUYEP kapsamında, durdurma ve kimlik sorma, arama, yakalama, muhafaza altına ve gözaltına alma, zor kullanma, ifade alma, koruma altına alma, el koyma, adliye- kolluk ilişkileri, kabahatlerde polisin yetkisi, bazı kolluk uygulamaları, adli kontrol ve denetimli serbestlik ile insan hakları ihlalleri konularında tüm emniyet teşkilatına ders verilecek.

HER MEMURA BİR ŞİFRE VERİLECEK...

Polisler teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde müdahale ettikleri olaylarda zor kullanmayı ne şekilde uygulayacaklarını öğrenecekler. Olaya göre zor kullanmanın hangi aşamaları ya da orantılı güç kullanımının püf noktaları polislere anlatılacak. Akıllı sınıfta verilecek eğitimlerin takip edilmesi için 185 bin polise şifre verilecek. Polisler şifreleri ile akıllı sınıflara girip 11 konuya ilişkin teorik bilgileri alacak ve derslerine çalışacak. Ankara'da pilot eğitim uygulaması başlatıldı. 11 konuya ilişkin el kitapları hazırlandı. El kitapları pol-net ve internete de yüklenecek

185 BİN POLİSE, 105 EĞİTİMCİ POLİS DERS VERECEK

Emniyet amiri ve şube müdürü rütbesindeki 105 polis şefi, Antalya'da hakim ve savcılar ile TCK, CMK ve PVSK'nın hazırlanmasında bulunan öğretim üyelerince verilen seminer sonunda eğitici olarak yetiştirildi. Eğitici polisler, akıllı sınıflarda 25'er kişiden oluşacak polislere ders verecek. 2008'de tüm polislerin eğitimleri tamamlanacak. Yıl sonunda polisler Pol-Net ve internet üzerinden teste tabi tutulacak ve her ders konusundan 20'şer soru sorulacak. Sınavı geçemeyen polisler eğitime 2009'da da devam edecek.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber