10 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Aralık 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:15.00)

-CHP LİDERİ BAYKAL'DAN YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİ'NE ZİYARET

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret edecek.(Saat:10.30/12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, PROF. DR. ZAİM'İN CENAZESİNDE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in cenaze törenine katılacak. Prof. Dr Zaim, İstanbul Fatih Camii'nde, öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (Saat:12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, AGİT-PA BAŞKANI GORAN LENNMARKER'İ KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGİT Parlamenterler Asamblesi Başkanı Goran Lennmarker'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:18.00)

-DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

-TBMM Genel Kurulu'nda, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı 2008 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri ele alınacak. (Saat:11.00)

-Genel Kurul'da günlük bütçelerinin görüşmelerinin bitiminin ardından, Danışma Kurulu'nun aldığı kararla, sporda dopinge karşı uluslararası sözleşmeye katılmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı ile, Türkiye-Japonya arasında Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin hibe yoluyla yapımına ilişkin notaların onaylanmasına uygun kanun tasarısı görüşülecek.

-MUHALEFET, ERDOĞAN'IN ?DAĞDAN İNİN? ÇAĞRISINI TEPKİYLE KARŞILANDI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'yı ?dağdan indirme? planına dair yeni bir yasa çıkabileceğine ilişkin açıklamaları, muhalefet partileri CHP, MHP ve DTP'de inandırıcı bulunmadı. Başbakan Erdoğan'ın partisi AKP'de ise kafalar karışık. AKP içinde bir grup milletvekilinin bu yasaya karşı olduğu belirtildi. Siyasi kulislerde söz konusu yasanın hazır olduğu ancak, Erdoğan'ın, kamuoyunun tepkisini ölçmek için gündeme ?böyle bir yasa hazırlanabilir? açıklaması yaptığı ifade ediliyor.

-AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, ?Kimsenin, işlenen bir suça karşılık ?bir daha yapma' diye bir şey olamaz? dedi. TBMM İdare Amiri ve CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük ise, ?Faydası olmaz, aksine teröre destek veren uygulamalardır? yorumunu yaptı. MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, ?2003'te dağ kadrosunun eksiğini tamamladı. Şimdi ise gaflet ve dalalet arasında ince bir çizgi vardır. Başbakan ihanet çizgisinde geziyor? şeklinde görüş bildirirken DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, ?Başbakan her yurt dışına çıkışında bu tür açıklamalarda bulunuyor. Geçmişteki uygulamaların hiç birisi sorunları çözmedi. Bölgenin sorunlarını çözecek somut adımlar atılmalı? diye konuştu.

-ÇALIŞMA VE GÜVENLİK BAKANI ÇELİK, SOSYAL TARAFLARLA BİR ARAYA GELİYOR

-Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası ile diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere sosyal taraflarla bir araya gelecek. (Saat:10.30)

-TÜRK İŞ'TE DEVİR TESLİM

-Türk-İş'in dün yapılan 20. Olağan Genel Kurulu'nda, 361 delegeden 214'ünün oyunu alarak Genel Başkan seçilen Tes-İş Başkanı Mustafa Kumlu, görevi eski Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'tan devralıyor.

-ÜÇÜNCE ÇEYREK BÜYÜME ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın üçüncü üç aylık döneminde gayri safi milli hasıla (GSMH) ve gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) gerçekleşmeleri ve büyüme oranını açıklayacak. (Saat:10.00)

-SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ekim ayı Sanayi Üretim Endeksi'ni açıklayacak. (Saat:10.00)

-DEİK'TEN "TÜRKİYE-İRAN İŞ FORUMU"

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-İran İş Konseyi'nin düzenlediği ?Türkiye-İran İşbirliği Forumu? Ceylan Otel'de gerçekleştirilecek. Foruma İran Ticaret Sanayiler ve Madenler Odaları (ICCIM) Başkanı Mohammed Nahavandian ve İran Ticaret Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer de katılacak. (Saat:09.30)

-PETKİM'İ SATIN ALAN TURCAS, HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye'nin sanayi devi Petkim'i satın alan Socar-Turcas-Injaz Grubu, basın toplantısı ile yatırım planlarını ve hedeflerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-YÖK BAŞKANLIĞI İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR

-Geçen Cumartesi günü görev süresi dolan Prof. Dr. Erdoğan Teziç'ten boşalan YÖK Başkanlığı için süreç başlıyor. Kulislerde, yeni YÖK başkanlığı için çeşitli isimler dolaşmasına rağmen, üzerinde uzlaşılan bir isim ise henüz bulunamadı.

-İNSAN HAKLARI HAFTASI BAŞLIYOR

-İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), 10 Aralık İnsan Hakları Beyannamesi'nin BM tarafından kabul edilişinin 60. yıldönümü ve İnsan Hakları Haftası'nın ilk günü dolayısıyla ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, Türkiye'de son bir yılda yaşanan insan hakları ihlalleri ile ilgili değerlendirmeler yapılacak ve 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenen "İnsan Hakları Hareketi Konferansı"nın sonuç bildirgesi açıklanacak. (Saat:11.30)

-İHD Genel Merkezi ve Ankara Şubesi, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, Ankara'da Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapacak. (Saat:12.30)

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ATO'da düzenlenen ?Dünya İnsan Hakları Günü? panelinde konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-GAMA HOLDİNG VE GE ENERGY ORTAK OLUYOR

-GAMA Holding ve GE Energy Financial Services, Türkiye ve bölgede artan enerji ve su talebini karşılayacak, gelişen pazarlarda büyümeyi sağlayacak projelere yatırım yapmak üzere GAMA Enerji'de ortak oluyor. Söz konusu ortaklığın ayrıntıları, düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. Toplantıya, GAMA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü, GE Energy Financial Services Uluslararası Projeler Genel Müdürü James F. Burgoyne ile GE Türkiye ve Güneybatı Asya Genel Müdürü Kürşat Özkan katılacak. (Saat:14.00)

-7 YILDIZLI ALIŞVERİŞ MERKEZİ AÇILIYOR

-Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı alışveriş merkezi Panora, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün katılacağı törenle açılıyor. (Saat:10.00)

-İDOB MEVLANA'YI ANACAK

-İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Mevlana ve Hoşgörü Yılı" etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan ?Mevlana Oratoryosu?nu, büyük düşünürün anısına Aralık ayında iki kez sahneye koyacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber