TOKİ Başkanı Bayraktar: 285 bin konut ürettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2007 yılı sonu itibariyle 904 şantiyede 285 bin konut ürettiklerini bildirdi.

Gümüşhacıköy ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 112 konutun anahtar teslimi için tören düzenlendi.

Törende konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ülkenin her yanının şantiye haline geldiğini ifade ederek, TOKİ olarak ihtiyacı olanları ev sahibi yapmaya devam ettiklerini anlattı.

"Yıl sonu itibariyle ülke genelinde 904 şantiyede 285 bin konut ürettik" diyen Bayraktar, şöyle devam etti:

"Amasya'da ise Sulova, Merzifon, Gümüşhacıköy ilçelerinde toplam bin 211 konut ve sosyal donatıları yapıldı. Bunlar yaklaşık 80 milyon YTL

tutarında yatırımlar. Talepler dahilinde Amasya merkezde de toplu konut projelerine başlayacağız." Bayraktar, törenle evlerine kavuşan ailelere hayırlı, uğurlu olmasını diledi. AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle de TOKİ'nin Amasya'ya çok sayıda konut kazandırmasından ve vatandaşların ev sahibi olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Desteklerinden dolayı TOKİ Başkanı Bayraktar'a teşekkür eden Gülle, ev sahibi olan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

OKUL AÇILIŞI

Öte yandan, Gümüşhacıköy ilçesinde arsası hayır severler tarafından bağışlanan 16 derslikli Gümüşhacıköy Anadolu Lisesinin açılışı yapıldı.

Vali Celalettin Lekesiz, törende arsa bağışında bulunan Hasan ve Hacı Coci'ye eğitime yaptıkları katkı için teşekkür ederek, plaket sundu.

Anahtar teslim ve açılış törenlerine AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Kaymakam Muhittin Gürel, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile bazı daire amirleri, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber