Meral annenin zaferi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da eşinden ayrıldıktan sonra bakamadığı çocuklarını yetiştirme yurduna veren anne, Kaymakamlığın projelerinden faydalanarak hem iş sahibi oldu hem de çocuklarını yanına aldı.

ADANA- Eşinden ayrıldıktan sonra bakamadığı 2 çocuğunu yetiştirme yurduna veren Meral Özkan adlı genç kadın, katıldığı Sosyal Riski Azaltma Projesiyle (SRAP) hem işveren oldu, hem de 5 yıl sonra çocuklarını yanına aldı. Meral Özkan, 18 yaşında evlenerek, Karabük'ten Adana'ya geldiğini, eşiyle anlaşamayıp ayrıldıklarını ve bir süre çocuklarını göremediğini belirterek, onlardan uzak olmamak için Adana'da barınmak zorunda kaldığını kaydetti.

?Zor günler?

Ayrılmasının ardından geçimini sağlamak için huzurevinde yaşlılara bakmaya başladığını belirten Özkan, ?Çocuklarımın huzurevinde kalmaları yasak olduğu için bir ev tuttum. Ancak her gün işe gittiğim için evde onları yalnız bırakmak zorunda kalıyordum. Kreşe gönderecek param da yoktu. Mecburen yetiştirme yurduna bıraktım. Yanlarına her gidişimde ?Bizi ne zaman alacaksın anne?' diye soruyorlardı. Her ayrılışımızda yurdun yola bakan tuvalet penceresinden kafalarını uzatıp ?Anne gitme, bizi bırakma' diye ağlıyorlardı? diye konuştu.

?Acıları unuttum?

Dikiş sertifikası olan Meral Özkan, Seyhan Kaymakamlığına SRAP için başvurduğunu ve kendisine sağlanan sermaye ile evinin bir odasını atölye olarak kullanmaya başladığını anlattı. Bu sayede çocukları Bülent (11) ve Halil'i (13) yanına alabildiğini belirten Özkan, ?Yıllardır özlemini çektiğim çocuklarıma kendi işimi kurduktan sonra kavuşabildim. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem özlemimizi sona erdirdi. Geçmişteki acıları unuttum? dedi. Zamanla işlerini geliştirdiğini ifade eden Özkan, atölyesini evinden taşıyarak yeni bir iş yeri açtığını ve yanında işçi çalıştırmaya başladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber