Bağımsız Eğitimciler Sendikasından ek ders eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ek ders ücretlerindeki haksız kesintilere tepki amacıyla yarın sevk alarak iş bırakacaklarını bildirdi.

Avcı, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının yeni uygulaması ile sevk alınan saatlerin ek ders ücretleri yerine tam gün ücretlerinin, dini bayramlar ve hafta içi tatil günlerinde de tüm haftanın ek ders ücretlerinin kesildiğini belirtti.

Bunun yanlış bir uygulama olduğunu ve bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bakanlığa ilettiklerini ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını belirten Avcı, "Bu yanlış yoldan dönmeleri için yaptığımız uyarıya Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir açıklama gelmedi. Biz de yarın, ek ders ücretlerimizin haksız yere kesintiye uğramasına karşı sevk alarak, iş bırakarak, okulları boşaltacağız" dedi.

Hükümetin, eğitimden ve eğitim çalışanlarının ücretlerinden kesinti yaparak bütçe açıklarını kapatmaya çalıştığını öne süren Avcı, şöyle devam etti:

"Hükümet bir an önce tüm eğitim çalışanlarına yüzde 25 oranında ek zam yapmalı, en düşük öğretmen maaşını bin 500 YTL'ye çıkarmalı ve eğitim öğretim yardımı başta olmak üzere ek ders ücretlerinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini sağlamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber