1354 okula 'beyaz bayrak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 13:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının birlikte yürüttükleri proje kapsamında, temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip 68 ildeki 1354 okul Beyaz Bayrak ve sertifikayla ödüllendirildi.

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından, okulların temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması amacıyla pilot uygulaması Ankara'da başlatılan "Beyaz Bayrak Projesi", 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren ülke geneline yaygınlaştırıldı.

Projeye göre, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olan ve okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda gayret gösteren ilköğretim okulları "Beyaz Bayrak" ve sertifikayla ödüllendiriliyor.

Yurt genelinde en fazla beyaz bayrağı İzmir'de 197, İstanbul'da 140 ve Manisa'da 69 ilköğretim okulu alırken, Elazığ ve Gümüşhane 1'er okulla en az "Beyaz Bayrak" alan iller arasında yer aldı.

Proje kapsamında, ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği bir "Okul Sağlığı Denetim Formu" hazırlandı.

Söz konusu formda okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılıyor.

Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korurken, kontroller bu süre içinde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber