Hakim ve savcı adayları mülakatı Şubat ayına ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına ilişkin mülakatın, Akademi Yönetim Kurulu üyelerinin görev sürelerinin 14 Ocak 2008'de dolacağı dikkate alınarak 4-20 Şubat 2008 tarihlerine ertelendiği bildirildi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda 5720 sayılı kanunla yapılan değişiklikten sonra "26 Haziran-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatta başarısız sayılanların telefonla mülakata çağrıldığı" yönünde haberler çıkması üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, yazılı bölümü "15 Ekim 2006 tarihinde yapılan idari yargı hakim adaylığı sınavının 26 Haziran-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılan mülakatına ilişkin açılan davada, Danıştay 12. Dairesi'nin, o tarihte yürürlükte bulunan Adli ve İdari Yargıda Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Yönetmeliği'nin Geçici 1'inci maddesinin yürütmesini durdurulduğu belirtilen açıklamada, kararın gerekçesinde özetle ilan edilen kadronun yüzde elli fazlası içinde kalanların mülakata alınması gerektiğinin vurgulandığı" kaydedildi.

Adalet Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu karardan sonra mevzuat değişikliği gerçekleşmiş ve 4 Aralık 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5720 sayılı Kanunun Geçici 1'inci maddesinin birinci fıkrasındaki '15 Ekim 2006 tarihinde yapılan idari yargı hakim adaylığı yazılı yarışma sınavında, bu kanunun 9/A maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen bir katı fazla kadro içinde

kalanlardan mülakatta başarısız sayılanlar, bu kanun hükümlerine göre yeniden mülakata alınırlar. Bu şekilde çağrılanlar bakımından önceden kadro ilanı şartı aranmaz. Bunlar arasından başarılı olanların adaylığa atamaları yapılır' hükmü gereğince, ilan edilen 100 kişilik kadronun bir katı fazlası içinde yer alanlardan mülakatta başarısız olan 124 adayın 27-28 Aralık 2007 tarihlerinde mülakata tabi tutulacağı 13 Aralık 2007 tarihli internet duyurusu ve adreslere yapılan tebligat ile ilgililere bildirilmiştir. Mülakata katılacak 124 adayın dosyalarının incelenmesinden, ilgililerin adli sicil kayıtları ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formunun süresinin dolduğu ve bazılarının mülakat için gerekli olan evrakını geri aldığı görülmüş, bütün adayların başvuru formunda belirttikleri numaralara telefon edilerek, söz konusu evrakı 27 Aralık 2007 tarihinden önce Bakanlığımıza teslim etmeleri istenilmiştir. Bu uygulamada mülakatın hızlandırılması gibi bir amaç olmayıp duyuru ve adrese tebligat yoluyla bildirilen mülâkatın yapılacağı tarihten önce eksik evrakın tamamlattırılması amaçlanmıştır. Bakanlığımızca öteden beri yapılan uygulama gereğince idari ve adli yargı hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavına katılacaklar ile yazılı yarışma sınavları sonucunda mülakata katılmaya hak kazananlardan evrakı eksik olanların bildirmiş oldukları telefon numaralarına ulaşılarak eksik evrakının getirilmesi istenmektedir."

"ENGEL BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR"

Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu üyelerinin 2008 yılında değişeceği ve bu değişiklik beklenmeden mülakat yapılmaya çalışıldığının ifade edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulunun mevcut 3 asıl ve 3 yedek üyesinin görev sürelerinin 4 yıl olarak belirlendiği ve bu sürenin 14 Ocak 2008 tarihinde sona ereceği anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, 27-28 Aralık 2007 tarihlerinde yapılacak olan mülakata ilişkin olarak oluşturulan Mülakat Kuruluna Akademi Yönetim Kurulunun mevcut ve seçilmiş üyelerinin katılmalarına engel bir durum bulunmamaktadır. Ancak, daha önce 7 Ocak 2008-23 Ocak 2008 tarihlerinde yapılacağı duyurulan 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına ilişkin mülakat, Akademi Yönetim Kurulu üyelerinin görev sürelerinin 14 Ocak 2008 de dolacağı dikkate alınarak 4 Şubat 2008-20 Şubat 2008 tarihlerine

ertelenmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber