Siyasi parti liderlerinden bayram mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi parti genel başkanları yayınladıkları mesajla vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti. Bayramların dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için fırsat olduğunu vurgulayan liderlerin mesjları şöyle:

BAYKAL: -''BİZİM BAYRAMLARIMIZ BARIŞ, KARDEŞLİK, DOSTLUK, HOŞGÖRÜ, DAYANIŞMA BAYRAMLARIDIR.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramların barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma günleri olduğunu belirterek, bu değerlerin ancak özgür, demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabileceğini, savunulup korunabileceğini belirtti.

Baykal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, vatandaşların bayramını kutladı. Mesajında, ''Kurban bayramını bugüne kadar, İslamiyet'in en özgür, en akılcı, en ileri, en güzel yaşandığı, İslamiyet'le demokrasinin, İslamiyetle laikliğin, İslamiyetle özgür kadın anlayışının en iyi şekilde bağdaştırıldığı Türkiye'mizde yaşıyor, kutluyoruz'' diyen Baykal, şunları kaydetti: ''Bu anlayışımız ve bu değerlerimiz nedeniyle bizim yaşadığımız İslamiyet Talibanı değil, Hazreti Mevlana'yı, Hacı Bektaş-i Veli'yi, Yunus Emre'yi yetiştirmiştir. Bayramımızı bayram yapan, bayram gibi kutlanmasını sağlayan da bu anlayıştır. Ulusça bunun kıymetini bilmeli ve bayram sevinciyle bu mutluluğumuzu birleştirmeliyiz. Aynı zamanda bizim bayramlarımız barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma bayramlarıdır. Bu değerler ancak ve ancak özgür demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabilir, savunulup korunabilir.''

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: DOSTLUK VE BARIŞ İÇİNDE, GELECEK YÜZYILLARA BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk milleti, bütün kurum ve kuruluşların sorumluluklarının şuuruyla hareket etmeleri halinde, bugün içine düştüğü yokluk, yoksulluk, gerilim ve çatışma ortamının üstesinden gelerek, dostluk ve barış içinde gelecek yüzyıllara birlikte ulaşacaktır'' dedi. Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, özellikle vatanın esenliği ve milletin birliği uğruna şahadetlerin arttığı bu günlerde yaşanılan acıların yanı sıra, komşu ülke Irak başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki ıstırapların herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

''Müslümanların kardeşliğini artırması, insanlığa ve mukaddesata olan sorumluluklarını hatırlaması gereken mana yüklü bu günlerin, yaşadığımız acıların son bulması için bir uyanış ve başlangıca vesile olması en samimi dileğimdir'' diyen Bahçeli, bugün ülkenin içine sürüklendiği ekonomik sorunların yanı sıra barış, huzur, kardeşlik ve dayanışma duygularının ağır tahribata maruz bırakıldığı dramatik bir dönem yaşandığını kaydetti.

Üretmeden tüketmenin bir erdem olarak sunulduğu, haksızlığın ve yolsuzluğun mazur görülebilecek küçük bir kusur, yoksulluğun ise makul kabul edildiği bir dönemin acıları ve sarsıntılarının artık toplumun bütün kesimlerinde derinden hissedildiğini ifade eden Bahçeli, ''Bu itibarla milletimizin ağır ekonomik ve toplumsal sorunlarla bunaldığı, geleceğe olan ümidinin, huzur ve refaha olan iyimserliğinin her geçen gün yerini kaygı ve karamsarlığa bıraktığı artık gün gibi ortadadır'' dedi.

Bahçeli, küresel senaryoların alabildiğine sahnelendiği ülke ve yakın coğrafyada yaşanan gelişmelerle sosyal dokuda ortaya çıkan buhranın milletin geleceğini ve bütünlüğünü sarsacak nitelikte olduğunu savundu. Bahçeli, ''Ancak her şeye rağmen, liyakatin yerini partizanlığın, onurlu duruşun yerini teslimiyetin, müzakerenin yerini ise çaresizliğin aldığı bu marazi ortamda, toplumun her kesiminde, düştüğü bunalımdan kendisini kurtaracak bir arayış hakim olmaya başlamıştır'' dedi.

Yakın geçmişte bile içinde bulunulan daha zor durumlardan azimle çıkmasını bilen milletin, gelecekte de bunu tekrar başarabilecek güç ve heyecana sahip olduğunu mutlaka göstereceğini vurgulayan Bahçeli, ''Türk milleti, bütün kurum ve kuruluşların sorumluluklarının şuuruyla hareket etmeleri halinde, bugün içine düştüğü yokluk, yoksulluk, gerilim ve çatışma ortamının üstesinden gelerek, dostluk ve barış içinde gelecek yüzyıllara birlikte ulaşacaktır'' dedi.

Bahçeli, içinde bulunulan ağır şartların etkisiyle zayıflamaya yüz tutmuş olan milli ve dini hassasiyet ve hasletlerin, anlam dolu bayram günlerinin feyiz ve bereketiyle yeniden güçlenmesi temennisini dile getirerek, ''Her şeye rağmen, ülkemiz üzerindeki tehdit ve tehlikelerin yoğunlaştığı bu zaman sürecinde içinde bulunduğumuz mübarek günlerin; milli kardeşlik duygularımızı, dostluk ve dayanışma heyecanımızı artırmasını ümit ediyorum'' dedi.

BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU: ''BAYRAMLARDAKİ KARDEŞLİK FIRSATINI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ''

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bayramlar, dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşliği pekiştirmenin çok önemli bir fırsatıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz'' dedi. Yazıcıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sınır ötesi operasyona katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk milletinin ve devletinin güvenliği için gerektiğinde her noktaya ulaşabileceğini ve görevini başarı ile yapabileceğini gösterdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, ''Bu kararlılık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölgesel bir güç olduğunu ortaya koymuştur. Bundan sonra kararlılığımız sürdüğü ve teröre taviz vermediğimiz sürece, terör örgütü daha da gerileyecek, yalnızlaşacak ve teslim olmak zorunda kalacaktır. İktidarın, terörü okşayıcı, ona moral verici beyan ve davranışlardan uzak durması gerekmektedir'' dedi.

Kurban Bayramı'nda, kurban kesemeyen, yoksulluk ve yokluk içinde mutsuz yüz binlerce insan olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, mesajında şunları kaydetti: ''Bayramlar dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşliği pekiştirmenin çok önemli bir fırsatıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Milli kimlik bilincinin artması ve gerçek anlamda bir büyük birliğin sağlanması ancak varlığı da yokluğu da paylaşmaktan geçer. İşçisi, memuru, emeklisi, çiftçisi, esnafı ve işvereni ile her kesimin huzur içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Kin, nefret ve kavgaların sona erdiği, sevginin, hoşgörünün, dostluğun pekiştiği bayramlar diliyorum. Bu duygular ile şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükran sunarak, yüce Türk milletinin, yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.'

KUTAN: SİNSİ TEZGAHLAR VE ACIMASIZ İŞGALLER BAYRAM SEVİNCİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEKTE

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, bayramların toplumsal dayanışma, birlik ve kardeşlik duygularının en güçlü hissedildiği günler olduğunu belirterek, ''Ancak ülkemizin ve İslam coğrafyasının karşı karşıya olduğu karanlık oyunlar, sinsi tezgahlar ve acımasız işgaller bayram sevincimize gölge düşürmektedir'' dedi. Kutan, yayımladığı mesajla vatandaşların bayramını kutladı.

Kurban bayramının, toplumsal dayanışma, birlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı bayram olduğunu belirten Kutan, Allah'a yaklaşmanın ve yoksulla paylaşmanın sevincinin yaşandığını ifade etti. Kutan, şunları kaydetti: ''Ancak ülkemizin ve İslam coğrafyasının karşı karşıya olduğu karanlık oyunlar, sinsi tezgahlar ve acımasız işgaller bayram sevincimize gölge düşürmektedir. Yüreğimiz terör belasına kurban verdiğimiz şehitlerin, Filistin'de İsrail tanklarına karşı sapanla direnen yetimlerin, Amerikan işgali altında özgürlük mücadelesi veren Iraklı kardeşlerimizin acısıyla dolu.

Irak'ta, Filistin'de, Afganistan'da, Çeçenistan'da, kim bilir kaç çocuk bu bayrama elini öpeceği bir babası olmadan girecek! Kaç çocuk bayramlık ayakkabısı olmadığı için değil, ayağı olmadığı için üzülecek! Filistin'de kaç çocuk İsrail tanklarının gölgesi olmadan sokaklarda özgürce koşup oynayabilecek. Emperyalist çıkarları uğruna İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan zalimleri bir kez daha lanetliyorum. Cenab-ı Hak'dan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber