Dönüş yolundaki 500 kara noktaya DİKKAT!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı tatilinde dönüş yolunda kaza yapıp bayramı zehir etmek istemeyen sürücülerin, 500 kara noktaya karşı gözlerinin açık, kötü hava koşullarına karşı ise uyanık olması gerekiyor. Geçen bayramda 796 kişi hayatını dönüş yolunda kaybetmişti

Dört günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için yola çıkan sürücüleri de dönüş yolunda pek çok tehlike bekliyor. Yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok yolda buzlanma tehlikesi var. Özellikle gizli buzlanma nedeniyle gece yola çıkan sürücülerin daha dikkatli davranması gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre de pek çok noktada yol bakım ve onarım çalışması bulunduğu öğrenilirken sürücülerin yol çalışma işaretlerine uyarak belirlenmiş şeritlerde seyretmesi bildirildi. Edinilen bilgiye göre Sinop-Ayancık yolunda heyelan tehlikesi bulunurken, Şavşat-Ardahan yolu ise kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. İstanbul-Ankara Otoyolu'nun Sakarya Köprülü Kavşağı-Gümüşova arasındaki bakım-onarım çalışmaları ve Diyarbakır-Mardin ayrımı-Bismil-Batman yolunun 0 - 15. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Son beş yılda tatillerde meydana gelen trafik kazalarında 796 kişi yaşamını yitirdi.

Ölüme neden olan kazaların yaşandığı güzergahlar!

Denizli yol ayrımı-Akköy istikameti Pamukkale mevkii

Denizli yol ayrımı-Akköy istikameti Yeniköy mevkii

Silifke-Mut istikameti Dörtyol kavşağı

Çerkezköy-Çorlu istikameti Yulaflı kavşağı

Denizli yol ayrımı-Akköy istikameti Karahayıt kasabası mevkii

Erdek-Bandırma istikameti, 6'ncı kilometre

Kemer yol ayrımı-Antalya istikameti

Turgutreis-Milas istikameti Konacık mevkii

Ayvalık yol ayrımı-Balya yol ayrımı istikameti

Bolu/Ankara il sınırı-Kızılcıhamam istikameti Azaptepe deresi mevkii

Deniz yolunu kullanın uyarısı!

KARAYOLUNDAKİ yoğunluk nedeniyle sürücülerin deniz ulaşımını da tercih etmesi isteniyor. İDO tarafından bayram dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için Yenikapı - Bandırma ve Bursa - Yenikapı hattında ek seferler konuldu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın da sürücüleri karayolarındaki 500 kırmızı noktaya karşı uyardı. Apaydın, çok sayıda kazanın meydana geldiği kara noktaların Türkiye'deki kaza istatistiklerini artıran sebeplerin başında geldiğini söyledi. Kara noktaların 289'unun acil çözüm beklediğine dikkat çeken Apaydın, dönüş yolunda trafiğe çıkacak olan sürücüleri buralarda tedbirlerini önceden alıp, kazaya meydan vermemeleri konusunda uyardı.

Erdinç AKKOYUNLU / İSTANBUL-Nebahat KOÇ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber