Hemoroide ağrısız kesin çözüm

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Utanılan hastalığa ağrısız kesin çözüm

Hemoroid muayenesinin makat bölgesinden yapılması birçok hastayı utandırdığı için hekime gitmek ertelenebiliyor. Genetik yatkınlık, uzun süre ayakta veya oturur konumda olma, ishal veya kabızlık, tek yönlü beslenmek, hemoroidin (basur), yani makat bölgesindeki damarların genişlemesinin başlıca sebepleri. On Clinic'ten Op. Dr. Ali Tuna, eskiden mecbur kalmadıkça müdahale ve ameliyat önerilmezken, şimdi yeni teknikler nedeniyle ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk sonuç alındığını söyledi. Op. Dr. Tuna, hastaları ağrı duymadan başarıyla tedavi ettikleri yöntemleri şöyle sıraladı:

Skleroterapi: 1'inci ve 2'nci derece hemoroidlerin tedavisinde özel olarak hazırlanmış sklerozan madde, özel bir enjektörle hemoroid pakesinin dip kısmına mukoza altına veriliyor.

Bant ligasyon: Anestezi gerektirmez. Hemoroid pakesinin dibine özel bir aletle lastik bir bant yerleştirilerek kan dolaşımının bozulmasını sağlanıyor.

İnfrared: 1'inci 2'nci ve bazı 3'üncü derece hemoroidlerin tedavisinde özellikle kanamalı hemoroidlerde tercih ediliyor. Hemoroid pakesinin tabanına yakın kızıl ötesi ışın uygulanır. Böylece pakenin kanlanmasını sağlayan damarlar yakılmış olur ve hemoroid pakesi zamanla küçülerek kaybolur.

Surgitron: Radyo frekansı ile tedavi kanamasız olarak yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber