Meclis 2008'de yoğun çalışacak

Haber Giriş : 25 Aralık 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisi'nin MYK toplantısında 2008'in ilk ayında Meclis gündemine taşıyacakları üç önemli konu için start verdi.

Ocak ayında yeni anayasa taslağı, TCK'nın 301 ve 221. maddeleri Meclis gündemine taşınacak. Önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında 2008 yılında Meclis gündemine taşınacak konular ele alındı. Edinilen bilgilere göre, Anayasa taslağı, TCK'nın 301 ve 221. maddeleri de Ocak ayında Meclis'te görüşülecek ilk konular arasında yer alacak.

- 301 İÇİN KOMİSYON-

TCK'nın 301. maddesiyle ilgili çalışmalar AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından yürütülecek. Bozdağ başkanlığında kurulan komisyon, akademisyen ve hukukçuların görüşlerine de başvuracak. AK Parti MYK toplantısında, Başbakan Erdoğan Terörle Mücadele kapsamında yapılanları aktarmasının ardından, bu mücadele için ne gerekiyorsa yapılacağına yönelik kararlığın devam ettiğini vurguladığı ve TCK'nın 221. maddesinin hassasiyetinin altını çizdiği öğrenildi. Erdoğan'ın, "Bu kapsamda ne gerekiyorsa yapılacak. TCK'nın 221. maddesi hassas bir konu. Gündemimizde. Herkes katkısını, fikirlerini açıkça söylesin, varsa çalışması rahatça söylesin" dediği belirtildi. Bu arada, toplantıda, tanığa koruma getiren ve Genel Kurul'da görüşmeleri yarım kalan tasarının önemi de değerlendirildi. MYK toplantısında Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı George Bush ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntıları hakkında kurul üyelerine bilgi verdiği kaydedildi.

-UYUM PAKETİ TEMEL YASA

Bu arada 600 maddelik, Ceza ve Ceza Gerektiren Kanunlarla, Usul Kanunlarında Uyum Paketini içeren tasarının Genel Kurul'da temel yasa olarak görüşülmesi kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber