Sahte savcı suç üstü yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahri KARATAŞ/İZMİR

İZMİR Adliye Sarayı'nda, cezaevine giren Üzeyir Çelik'in eşi Mehrigül Çelik'e kendisini basın savcısı olarak tanıtıp, 300 YTL vermesi halinde, serbest bıraktıracağını söyleyen dolandırıcı 68 yaşındaki Hüsamettin Karataş, adliye karakolunda görevli polisler tarafından, daha önceden seri numaraları kaydedilmiş parayı alırken suçüstü yakalandı.

Üzeyir Çelik, bir suçtan dolayı yargılandığı 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde önce 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 450 YTL paraya çevrildi. Üzeyir Çelik, ilk taksidi ödemesi için eşi Mehrigül Çelik'e beş ay önce 150 YTL para verdi. Adliye'de parayı ödeyeceği yeri soran Mehrigül Çelik'e kendini basın savcısı olarak tanıtan beyaz saçlı kısa boylu bir erkek geldi. Çelik'in elinden parayı alıp, ?Siz gidin ben parayı yatırırım'' diyerek kendisini gönderdi. Ardından, telefonunu aldığı kadını arayıp daha 80 YTL getirmesini istedi. Bu parayı da veren Çelik, eşine taksitleri savcının yatırdığını söyledi. Paralar yatırılmayınca, Üzeyir Çelik hakkındaki para cezası hapis cezasına çevrildi. Polisler tarafından yakalanan Çelik, bugün adliyeye getirildi. Nöbetçi mahkemede cezası vicahiye çevrilen Üzeyir Çelik cezaevine gönderildi.

Eşinin durumunu öğrenmek için oğlu Sezer Çelik'le birlikte adliyeye gelen Mehrigül Çelik'in karşısına yine kendini savcı olarak tanıtan erkek çıktı. Savcı kadına 300 YTL para getirmesi halinde eşini serbest bıraktıracağını, adliye dışında bulunan kahveye parayı getirmesini söyledi. Polise giden Mehrigül Çelik, bir kişinin kendisini savcı olarak tanıttığını ve daha önce kendisine, eşinin cezalarını yatırması için iki kez para verdiğini, ancak yatırmadığı için eşinin tutuklandığını, serbest bıraktırmak için de 300 YTL daha istediğini söyledi. Polis seri numaralarını kaydettiği 300 YTL'yi Çelik'e verip, buluşacakları yerde önlem aldı. Parayı alan sahte savcı, polis tarafından suçüstü yakalandı. Adliye Karakolu'na götürülen ve üzerinde yapılan aramada Çelik'ten aldığı 300 YTL çıkan sahte savcıdan, ?Ateş Hattı Polis Haber Gazetesi' adıyla düzenlenmiş sahte basın kartı ele geçildildi. Hüsamettin Karataş'ın seyyar olarak parfümeri ürünleri sattığı da belirlendi. Hüsamettin Karataş suçsuz olduğunu öne sürerken, Mehrigül Çelik, kendisini dolandıran sahte savcıdan şikayetçi oldu. Zanlı H.K.'nin işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

DAHA ÖNCE DE YAKALANMIŞTI

Hüsamettin Karataş hakkında 6 ay önce de adliyenin tuvaletinde çalışan, Foça Tarım Açık Cezaevi'nden bir hükümlüye kendisini yine basın savcısı olarak tanıttığı, tahliyesini sağlayabileceğini söylediği, adliyede çalışan bir memura ulusal bir televizyon kanalının bölge müdürü olduğunu, bir avukatın müvekkilini arayıp, işlerini halledebileceğini söylediği gerekçesiyle de şikayette bulunulmuştu. Sürekli menfaat sağlamaya çalışan bu kişinin kendisini savcı olarak tanıttığı gerçek basın savcısı Ali Fuat Taşkın'a da bildirilmişti. Savcılığının talimatıyla harekete geçen polis, adliyeye giren Hüsamettin Karataş'ı gözaltına almıştı. Suçlamaları kabul etmeyen ve gerçek işinin parfüm satıcılığı olduğunu söyleyen Hüsamettin Karataş, ?kendine ünvan verme ve dolandırıcılığa teşebbüs' suçlarından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber