Meslek lisesi öğrencileri, bisiklet imal ediyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi metal işleri bölümü öğrencileri, bir ay içerisinde 6 bisiklet imal ettiler.

Metal işleri bölümünde görevli öğretmen Mehmet Hozatlı, AA muhbirine yaptığı açıklamada, okula maddi gelir sağlamak amacıyla öğrencileriyle birlikte bisiklet yapmaya karar verdiklerini belirterek, bir ay içerisinde 6 adet bisiklet imal ettiklerini söyledi.

Bisikletlerin 130 YTL'ye mal olduğunu ve "Öykü 1" isminin verildiğini belirten Hozatlı, şunları kaydetti:

"Amacımız okulumuza maddi gelir sağlamak. Ürettiğimiz bisikletler çok dayanıklı. Piyasadaki bisikletleri yarı fiyatına satmayı planlıyoruz.

Eğer pazar bulabilirsek, seri üretime geçmek en büyük hedefimiz. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." Okul Müdürü Şehmuz Yentürk ise, öğrencilerinin yaptıkları çalışmanın takdire değer olduğunu belirterek, "öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Bir ay içerisinde 100 adet bisiklet üretebilecek potansiyele sahibiz.

Benzer çalışmaların devamı gelecek" diye konuştu.

Yentürk ayrıca, bisiklet imalatında yarım gün çalışanlara 150 YTL, tam gün çalışanlara ise 350 YTL aylık verildiğini belirterek, 20 öğrencinin çalıştığını sözlerine ekledi.

Bu arada, metal işleri bölümünde eğitim gören öğrenciler de, yaptıkları bisikletlere gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, aldıkları maaşla da okul harçlıklarını çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber