DİKKAT! Kaskonuzda terör teminatı var mı?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Eylül 2001'de ABD'ye yapılan saldırılardan sonra araç sigortalarının niteliği de değişti. ?Terör zararı? zorunlu teminatlar arasından çıkarılarak, isteğe bağlı teminatlar arasına alındı. Bunun anlamı şu: ?Ful kasko istiyorum? diyerek bir sigorta şirketine giden vatandaşın poliçesinde ?terör? teminatı konulması zorunlu değil. Şirket müşterinin isteğine göre poliçeye terörü dahil ediyor ya da etmiyor. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Erdinç Yurtseven, araç sahiplerinin merak ettikleri konuları şöyle özetledi: ?Vatandaşlar istedikleri takdirde terör maddesini ek bir ücret karşılığında poliçelerine yazdırabiliyorlar. Türkiye'de şu anda yapılan poliçelerin büyük bölümünde terör maddesi yok. Son olaylarda yakılan arabalarla ilgili poliçelerde terör de kapsam içine alınmışsa vatandaş hiçbir sorun yaşamadan zararını sigorta şirketinden alabilecek. Terör kapsam dışı bırakılmışsa, vatandaş bu olayların terör olayı mı, yoksa bireysel asayiş olayı mı olduğunun tespitini beklemek zorunda.?

Prim farkı var mı?

Terör teminatında prim miktarı yüzde 5-10 oranında fark ediyor. Örneğin bin YTL'lik bir poliçeye terör teminatı eklendiğinde bin 60-bin 80 YTL tutuyor. 2007 Opel Astra Hatchbak 1.6, 36 bin 600 YTL kasko bedeli bulunan aracın yıllık sigorta primi 1480 YTL. Bu rakama terör teminatı eklenirse 1600 YTL oluyor.

Haber: Yusuf DEMİR

OKUYUCU YORUMLARI Yorum Yapmak İçin Tıklayınız

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Vatan ve gazetevatan.com sorumlu değildir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız

ADnet Reklamları Reklam vermek için tıklayınız

Kişisel Ürünler

Elektronik Sigara ile Sigarayı Bırakın!

Kapıda ödeme kolaylığı ve güveniyle

2 Yıl Garantili Elektronik Sigara..

www.pillisigara.com

BİTKİSEL ÜRÜNLERLE TEDAVİ

Her Şeyi Satın Alabilirsiniz Sağlığınızı ASLA

%100 Bitkisel Ürünler....

www.alisverisdeyiz.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber