28 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Aralık 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YILIN SON MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI

-Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer kurul üyeleri katılacak. (Saat:13.30)

-Toplantıda, TSK'ya verilen yetkiye dayanılarak yapılan geniş kapsamlı sınır ötesi operasyon ve bu operasyonların sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor. MGK'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın, operasyonların sonuçları ile iç ve dış yansımalarına ilişkin Kurul üyelerine geniş kapsamlı bilgi vermesi bekleniyor.

-MGK toplantısında, sınır ötesi operasyonların yanı sıra Irak'ın kuzeyine yönelik ekonomik, siyasi ve diplomatik tedbirler ve girişimlerin de masaya yatırılması ve bununla bağlantılı olarak Hükümetin de PKK üyelerinin "eve dönüşünü" sağlayacak yasal çalışmalar hakkında da Kurula bilgi sunması ön görülüyor. Bu çerçevede, toplantıda Hükümetin üzerinde çalıştığı belirtilen TCK'nın 221 maddesi ile buna bağlantılı olarak bazı yasalarda yapılacak düzenlemelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

-Toplantıda ayrıca, iç ve dış gelişmeler ile Avrupa Birliği ve Ermeni iddialarına ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmeler de yapılacak.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN, TESK VE TGS HEYETLERİNİ KABUL EDECEK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi'yi ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.00/15.30)

-BALA DEPREMİ

-Ankara Bala'da dün meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin ardından bölgede oluşan hasarın giderilmesi çalışmalar ve incelemeler sürüyor. Bu çerçevede siyasi parti heyetleri, sivil toplum kuruluşları Bala'da incelemelere devam ediyor.

-TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası da, Ankara'nın depremselliği, deprem riski ve geçmiş dönemki depremler ile yerel ve merkezi yönetimin deprem konusunda yapması gerekenleri değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat:15.00)

-DTP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE

-DTP'li milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları ve il başkanları, askerlik yapmamak için sahte rapor almak iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'a destek için Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak. (Saat:13.00)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-BAKAN ÇELİK VE DSP LİDERİ SEZER HAK-İŞ'TE

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hak-İş Başkanı Salim Uslu'yu ziyaret edecek. (Saat:10.00/14.30)

-AKP 301'DE TOPU YARGIÇLARA ATTI

-Meclis'te TCK'nın 301. maddesiyle ilgili çalışmaları yürüten AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TCK'nın 301. maddesi ne kadar düzeltilirse düzeltilsin kaderi, kararı verecek yargıçların inisiyatifinde olduğunu söyledi. Bozdağ, ?Yargıçlar, kendi dünya görüşleri yerine, bağımsız ve tarafsız hareket etmediği sürece bu madde de sıkıntı devam eder. Bu maddeyi yargı çözecek? dedi.

-Bozdağ, maddeyle ilgili değişiklik teklifi üzerinde çalıştıklarını belirterek, ?Şu anda oluşan bir metin yok. Bugüne kadar bu maddeyle ilgili görüşleri teklifleri değerlendireceğiz. Bakanlık ve Meclis çalışmalarını daha sonra birleştirecek tasarı ya da teklif haline gelecek? diye konuştu.

-CHP'Lİ KART ?YARGILANMA HAKKI? İÇİN AİHM'E HAZIRLANIYOR

-Milletvekili dokunulmazlığı tartışmalarını uluslararası platforma taşıyan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, başvurusuyla ilgili 15 Ocak'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde yapılacak duruşmaya hazırlanıyor.

-Meclis'te 2 ayrı dokunulmazlık dosyası bulunduğunu belirten Kart, ?Yargılanma hakkımı kullanmak istiyorum? dedi. AKP'yi dokunulmazlık konusunda takiyye yapmakla suçlayan Kart, ?Endişem odur ki, hükümet yargıyı bağımlı hale getirip istediği şekilde dizayn ettikten sonra dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep edecek? diye konuştu.

-İKTİSATÇI SÖNMEZ: "TÜİK'İN VERDİĞİ YOKSUL SAYISI İNANDIRICI DEĞİL"

-İktisatçı Mustafa Sönmez, TÜİK'in anketlerinin, hane halkından beyan yoluyla alınan bilgilere dayandığını belirterek, ?TÜİK'in gelir, tüketim harcamaları anketi ve oradan ürettiği yoksulluk analizi bulguları hiçbir şekilde inandırıcı değil? dedi.

-İNTERNETTEN DAVA AÇMA DÖNEMİ BAŞLADI

-Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarca yürütülen faaliyetlerin ve yargı sistemi ile ilgili işlevlerin bilgisayar yardımıyla otomasyona geçirildiği Ulusal Yargı Ağı Projesiyle, (UYAP) avukatlar internet üzerinden dava açabilecek, harç ödeyebilecek.

-PARA ARZI 366 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 7-14 Aralık haftasında 5 milyar 983.5 milyon YTL artarak 366 milyar 969.6 milyon YTL'ye çıktı.

-EUROHORCS YÖNETİMİNDE İKİ TÜRK BİLİM KADINI

-TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, Avrupa Araştırma Kurumları Başkanları'ndan oluşan EuroHORCs'un Yönetim Kuruluna, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkan Vekili Doç. Dr. Nilay Başaran da İdare Kurulu'na seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber