MEB, İstanbul'u robotlarla fethedecek

Haber Giriş : 01 Ocak 2008 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenecek ?Robot Yarışması' ile İstanbul'un fethi robotlarla yapılacak. Özendirme amaçlı yapılan yarışmada; ekipler konaklama ve yol masraflarını kendileri karşılayacak. Ayrıca yarışma sonunda ilk üçe giren ekiplere sadece plaket ve sertifika verilecek.

MEB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ?Robot Yarışması'nda öğrenicilerin robotlarla İstanbul'u fethetmesi isteniyor. Öğrenciler tasarladıkları robotlar ile 10 dakika içerisinde gemi yükleyecek, surları inşa edecek ve gemileri karadan yürütecek. Yarışmaya resmi ve özel üniversiteler ile orta öğrenim seviyesindeki okulların öğrencileri ve öğretmenleri bireysel veya gruplar halinde katılabilecek. Yarışmaya katılmak için müracaat formları en geç 25 Ocak Cuma gününe kadar e-posta veya posta aracılığı MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Yarışma, 22-23 Şubat 2008 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ankara-Beşevler'deki Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek. Yarışma, "Temalı Kategori", "Çizgi İzleyen Robot Kategorisi" ve "Serbest Kategori" olarak üç kategoride yapılacak. Temalı kategorinin konusu da "Robotlarla İstanbul'un Fethi" olacak.

Yarışma, robot yapımına hevesi olan öğrencileri özendirmek olmasına karşın, ekiplerin yol ve konaklama masraflarını öğrenciler kendi karşılayacak. Ayrıca yarışma sonucunda ilk üçe giren ekiplere verilecek ödül ise plaket ve sertifika ile sınırlı olacak.

Geçen yıl ilki yapılan ?Robot Yarışması'na, Sumo Robot Kategorisi'nde 42, Çizgi İzleyen Robot Kategorisi'nde 63 ve Serbest Robot Kategorisi'nde 27 Robot katılmıştı. Sumo Robot Kategorisi'nde birinciliği Gazi Üniversitesinden katılan grubun yaptığı ?Şahi' isimli robot kazanmıştı. Çizgi İzleyen Robot Kategorisi'nde yine Gazi Üniversitesinden katılan grubun yaptığı ?Yolcu' adlı robot en iyi dereceyi yaparak birinci olmuştu Serbest Kategoride'ki birinciliği İzmir Bornova Seyit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin birlikte yaptıkları ?Robot-Transporter' isimli robot kazanmıştı. Geçen yılki yarışmaya katılan ekiplere de ödül olarak paket ve sertifika verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber