Denetmenlerin cebine para konacak, alışverişte denetim yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Müşteri denetmen'ler geliyor

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, "Denetmenin cebine para koyacağız. Denetim alışverişle olacak" dedi

Gelir İdaresi Başkanlığı KDV iadesinin kaldırılmasından sonra fiş ve fatura kullanımındaki azalışa karşı fahri vergi müfettişliği ve paralı denetimi uygulamasına başlıyor. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, fiş ve fatura kesmeyenlere karşı "paralı denetime" geçileceğini açıkladı.

Kayıtdışı ekonomi ve vergi kaçağıyla mücadeleye de değinen Ulusoy, "Kayıtdışıyla Mücadele Platformu" oluşturulacağını söyledi.

Bu şekilde siyasi iradenin de devlet politikası gibi işin içine sokulmasının hedeflendiğini vurgulayan Ulusoy, bunun dışında, yılbaşından sonra "paralı denetim" ve "fahri müfettişlik" uygulamasını da hayata geçireceklerini kaydetti.

Memur alışverişe çıkacak

Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy, paralı denetimi de şu şekilde anlattı:

"Paralı denetimde, memurumuzun cebine para koyacağız. Memurumuz çıkacak, vatandaş gibi alışveriş yapacak. 'Memurum, Maliye'den geliyorum' demeyecek. Fiş veriliyorsa mesele olmayacak. Fiş verilmemişse dönüp, "Niye fiş vermedin?" diyerek ceza yazacak. İşte o zaman Maliye görevlisi olduğunu ortaya koyacak." Ulusoy ayrıca vergi borçlusuna bankada haciz uygulamasının bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber