Bakanlıkta gece yarısı istifa baskısı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gece yarısı Sanayi Bakanlığı'na çağrılan 11 yıllık il müdürüne ?İmza at, emekli ol? diye baskı yapıldı. Müsteşar yardımcısı direnen il müdürünün üstüne yürüdü

Zafer Çağlayan'ın Sanayi Bakanı olmasından sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilen Selçuk Arı'nın adı ilginç bir tehdit olayına karıştı. VATAN'ın edindiği bilgiye göre 28 Aralık Cuma gecesi bakanlık binasında Sanayi ve Ticaret İl Müdürü zorla istifaya zorlandı. İl Müdürü Emin Ünyay, saat 21:30'da bakanlık binasına çağrıldı. Bir süre bakanlık özel kalemde oturan Ünyay, daha sonra Müsteşar Yardımcısı Selçuk Arı'nın odasına gitti.

Odadan kaçtı!

Müsteşar Yardımcısı Selçuk Arı, Emin Ünyay'la çalışmak istemediklerini belirterek, ?Biz seninle çalışmak istemiyoruz. İmzanı at, emekliye ayrıl? dedi. Görevden ayrılmak istemediğini belirten Ünyay, ?Ben bu göreve 3'lü kararname (Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sanayi Bakanı'nın ortak imzası) ile geldim. Çalışmak istemiyorsanız üçlü kararname ile görevden alırsınız? karşılığını verdi.

İddiaya göre bu sözlerden sonra Arı ve Ünyay arasında gerginlik yaşandı. Arı'nın üzerine yürümesi üzerine Ünyay, odadan apar topar çıktı. Gece yarısı yaşanan bu olaya o saatte bakanlıkta bulunan bazı üst düzey bürokratların da şahit olduğu öğrenildi.

Rapor aldı, izne ayrıldı

İl Müdürü Emin Ünyay, 'istifa baskılarından'sonra rapor alarak izne ayrıldı. Yakın çevresine ?Kalp spazmı geçirdim, psikolojik durumum iyi değil? diyen Ünyay, 20 günlük sağlık raporu aldı. Ünyay'ın Ankara'daki evinde iznini geçirdiği öğrenildi.

?Odunları götürüyordu'

Bakanlıktan bir yetkili, Ünyay'la ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirdi: ?İl Müdürü, bakanlığa ait odunları kurumun arabasıyla evine götürmek isterken suçüstü yakalandı.? Ünyay ise iddiayla ilgili olarak ?Bana komplo kuruyorlar, benim böyle bir şeyden haberim bile yok? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber