Yazıcıoğlu YÖK'ü ziyaretinde, istifaen ayrılanlara, dönüşte kolaylık sağlanmasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan ?kendi isteğiyle emekli olmuş veya istifa yoluyla ayrılmış olan öğretim üyelerinin daha önce çalışmış oldukları birimlere dönmelerinin kolaylaştırılmasını istedi. Konuyla ilgili bazı üniversite rektörlerinin zorluk çıkardığını belirten Yazıcıoğlu, ?Yükseköğretim kurumlarından, mahkeme veya disiplin kararları ile çıkarılanlar hariç olmak üzere herhangi bir nedenle kendi isteği ile ayrılan öğretim üyeleri başvuruları üzerine bu Kanun hükümleri çerçevesinde kadro koşulu aranmaksızın tekrar ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına dönebilirler? şeklindeki 2547 sayılı kanunun yüksek öğretim kurumlarına dönüşü düzenleyen 60/b maddesinin dönüşe imkân tanıdığını dile getirdi.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, bugün BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı yeni görevinde hayırlı olsun dileklerini iletmek üzere ziyaret etti.

Yazıcıoğlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan ?kendi isteğiyle emekli olmuş veya istifa yoluyla ayrılmış olan öğretim üyelerinin daha önce çalışmış oldukları birimlere dönmelerinin kolaylaştırılmasını istedi. ?Başkanlığınız tarafından öğretim üyelerine duyulan ihtiyacı göz önünde bulundurarak, (kamuoyuna akseden bilgilerden yaklaşık 30 bin öğretim üyesine ihtiyaç olduğu belirtilmekte) görevine dönmek isteyen öğretim üyelerinin dönüşünü kolaylaştırmak üzere, ilgili kanun hükmünün uygulanması hususunda üniversite rektörlüklerine genelge biçiminde duyuru yapılmasında fayda bulmaktayım? şeklinde konuştu.

Öte yandan; BBP Lideri Yazıcıoğlu, TBMM Başkanlığı'na sunduğu öğrenci affı yasa teklifi hakkında YÖK Başkanı Özcan'a bilgi verdi. Yazıcıoğlu, çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere bir fırsat verilmesini istedi. Yazıcıoğlu, öğrenci affına ilişkin yasa teklifinde yer verdiği gerekçeleri dile getirdi. ?Bugünkü ekonomik şartlarda ve nüfusun bu denli yoğun olduğu süreçte üniversiteye girmenin çok zor olduğu çocuk okutmanın ne kadar güç olduğu bilinmektedir. Bu teklif ile eğitimde çalışmanın ürünü olarak bir kazanım ve umut kapısı görülen üniversiteden her hangi bir sebeple ilişiği kesilen öğrencilerimiz ve onların fedakar ailelerine bir fırsat daha verilmiş olacaktır. Böylece sokağa itilen gençlerimize bir fırsat daha verilecek.?

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise, nezaketinden dolayı Yazıcıoğlu'na teşekkür ederek, öğrenci affı ile ilgili kanun taslağını iktidar yetkilerinin kendisine bu sabah ulaştırdığını ve değerlendireceğini belirtti.

Yazıcıoğlu, daha sonra, oğlu Furkan'ın kirvesi ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemiloğlu'nu ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber