Paralı otoyollarda özelleştirme altyapı hazırlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Paralı otoyollarda özelleştirme altyapı hazırlıkları başladı.

2008 yılı içerisinde özeleştirilmesi planlanan otoyollarda geçiş hizmeti veren bazı kesimlerdeki ücret toplama üniteleri ile bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan işletme binaları yeniden onarılıyor.

İstanbul'daki bazı otoyol kesimlerinde hizmet veren gişelerindeki ücret toplama sistemleri özeleştirme öncesi yenilenerek daha etkin ve sağlıklı hizmete hazır hale getirilecek.

Buna göre, İstanbul 17. Bölge Müdürlüğünün açtığı ihale programı kapsamında Çamlıca-Hendek kesimi ücret toplama istasyonları, elektronik ücret toplama sistemleri servis, bakım ve onarım hizmetleri ihale yolu ile gerçekleştirilecek.

Ayrıca İstanbul 17. bölge kapsamında bulunan Korutepe ve Gültepe tünelleri denetim sistemlerinin işletilmesi de hizmet alımı yöntemi ile ihale edilecek.

Yine aynı 17. Bölge Müdürlüğünün sorumluluğunda olan Çamlıca-Hendek kesimi ücret toplama istasyonları, elektronik ücret toplama sitemleri servis, bakım ve onarım hizmetleri de açık eksiltme yöntemi ile ihale edilecek. Bazı otoyol kesimlerinde ise manyetik şeritler yeniden gözden geçirilerek daha kullanışlı hale getirilecek.

İstanbul boğaziçi köprüleri ile otoyollarla bağlantısı bulunan çevre yollarında hizmet veren bazı işletme binalarının bakım-işletme tesisleri ile idari binalarının kalorifer ve sıhhi tesisat sistemleri de bakım ve onarımdan geçirilecek.

Ücret toplama sistemleri ile işletmelerin bakım ve onarımları için açılan ihale programının 2008 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber