Memur, 15 Ocak'da işe bir saat geç gelecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 03:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), 15 Ocak'ta 1 saat işe geç gelme eylemine giderek, Sosyal Güvenlik Kanunu'nu protesto edecek.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla 2007 yılını memurların sosyal ve ekonomik hakları bağlamında değerlendirirken, Sosyal Güvenlik Yasası'na yönelik alacakları önlemlerden söz etti.

Akyıldız, 2007 yılı itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve 22 Temmuz genel seçimlerine gidildiğini hatırlatırken, ekonominin gözardı edildiğini iddia etti.

IMF programının uygulanan seçim ekonomisi nedeniyle terk edildiğini savunan Bircan Akyıldız, Hükümetin memura maaş artışı yapmamak adına enflasyon hedefini düşük tuttuğunu öne sürdü.

Hükümetin kamu çalışanlarının tümüne uygulamadığı çocuk ve aile yardımlarıyla maaş artışı yaptığı söylemine de atıfta bulunan Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, "İktidar, memura hiçbir şey vermeden almayı alışkanlık haline getirdi. Sözleşme yoluyla memur alımına gidildi ve kamu çalışanlarının iş güvencesi elinden alındı, memurların sürekli yerleri değiştirildi. Söz konusu uygulamalarla memurun güvenceleri eritilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Bircan Akyıldız, Sosyal Güvenlik Kanunu'nun kimi maddelerini de eleştirerek, ekonomide kayıt dışı uygulamalara el atılmasını istedi. Akyıldız, Hükümetin daha önce vaat ettiği toplu sözleşme ve grev hakkını kendilerine tanımadığını belirtirken, 15 Ocak tarihinde 1 saat işe geç gelme eylemine başvuracaklarını açıkladı.

Akyıldız, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşe geç gelme eyleminin içeriğinin sorulması üzerine Kamu-Sen Genel Başkanı, eylemin uyarı niteliğinde olduğundan bahsetti.

Bir gazetecinin, hangi amaçla eyleme gittiklerine ilişkin soruya Akyıldız, "Siyasi iradenin toplu görüşmelerde toplu sözleşme ve greve yönelik vaatleri vardı. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kanunu'nda Anayasa Mahkemesi'nin iptalini gerektiren nedenler ortadan kalkmadı. Söz konusu vaadin ve noksanlığın giderilmesi adına eyleme gitme karara aldık" karşılığını verdi.

Bircan Akyıldız, 2'nci adımın ne olacağı yönündeki soruya da Hükümetin gereken mesajı almaması halinde protesto eylemlerinin tekrarının geleceğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber