Toplu iş sözleşmesine 'ikinci evlilik yapan işten çıkarılacak' maddesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, işçilerle yaptığı 2008 yıllı toplu işçi sözleşmesinin metnine, 'İkinci evlilik yapan işten çıkarılacak ve evde eşine şiddet uygulayan disipline sevk edilecek' maddesi koydu. İşçiler de, sözleşme metnine imza atarak eşlerine şiddet uygulamayacaklarını taahhüt etti.

Bostaniçi Belediyesi ile işçilerin bağlı bulunduğu Genel İş Sendikası arasında 2008 toplu iş sözleşmesi yapıldı. Yapılan iş sözleşmesi ile 34 işçiye kadro verilirken, iş sözleşmesi metnine şimdiye kadar alışık olunmayan iki madde metne girdi.

DTP'li Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, hem cinslerine yönelik pozitif ayrımcılık yapmak için sözleşme metnine, "İkinci evlilik yapan çalışan işten çıkarılacak, evde eşine şiddet uygulayan çalışan disipline sevk edilerek maaşı eşine verilecek" maddelerini ekledi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda öncelikle sözleşme metni okundu. Ardında ilk olarak sözleşmeye belediye Başkanı Şimşek ile Genel İş Sendikası Van il temsilsi Salih İpek imza attı.

Kadro alan 34 işçi tek tek sözleşmenin altına imzasını koydu. Belediye Başkanı Şimşek, çalışana ücret noktasında yüzde 10'luk bir zamma ile sosyal haklarda yüzde 50 iyileşme olduğunu belirterek, "sözleşmeye kadına dönük 2 madde eklediklerini söyledi.

Şimşek, toplantı sonunda metne eklenen 2 madde hakkında tekrar bilgi verdi. Şimşek, "İkinci evliliğini yapan çalışan işten çıkarılacak. Yine evinde eşine şiddet uygulayan erkek işçi disipline sevk edilerek gerekli uygulamalar yapılacak. Şiddet uygulandığı tespit edildiğinde maaşına el konularak eşine verilecek. Bu şiddet devam ederse, iş hakkı fesh edilecek." dedi.

Başkan Şimşek, sözleşmeye eklenen 2 maddeye gerekçe olarak, 2007 yılında yaptıkları çalışmalarda çok eşli ve kadına yönelik şiddetin artması üzerine böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Şimşek, DTP'li belediye başkanları olarak yapılan toplu iş sözleşmelerinde kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaparak, haksız uygulamaların önüne geçmeye çalıştıklarını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber