Engelli araçlarında KDV istisnası sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı, engellilerin kullanmasına mahsus araçlarda 7 Temmuz 2005 tarihinden beri var olan KDV istisnasının devam ettiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde medyada engellilerin kullanmasına mahsus bazı araçlardaki KDV'nin yüzde 1'den 18'e çıkarıldığı şeklinde haber ve yorumlar yapıldığı belirtildi.

Engellilerin kullanmasına mahsus motorsuz bisikletler, diğer motorsuz tekerlekli taşıtlar ve tekerlekli koltukların KDV Kanunu'na eklenen bir madde ile 7 Temmuz 2005 tarihinden itibaren KDV istisnası kapsamına alındığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak KDV oranlarını belirleyen Bakanlar Kurulu Kararlarında bu malların KDV oranı yüzde 1 olarak yer almaktaydı. Bahsedilen Kanun hükmü gereğince, söz konusu malların satışı, KDV'ye tabi değildir. Vergiye tabi olmayan bir işlem için oran belirlenmesi mümkün olamayacağından, engellilerin kullanmasına mahsus bu araçlar, 30 Aralık 2007 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile liste kapsamından çıkarılmıştır.

Engellilerin kullanmasına mahsus söz konusu araçlarda, 7 Temmuz 2005 tarihinden beri var olan KDV istisnası devam ettiğinden, yeni Kararname bu malların KDV karşısındaki durumunda bir değişikliğe yol açmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber