Akademisyenler mutfakta hünerlerini sergiledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Kılıç, üniversitede düzenlenen yemek yarışmasında, kremalı tavuk ve hindi yemeğiyle ikinciliği kazandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, üniversite bünyesinde bu yıl 2.'si düzenlenen yemek yarışmasında, kremalı tavuk ve hindi yemeği ile ikinciliği kazandı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''2. Lezzetli Dostluk Şenliği'' renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, akademisyenler yemek konusundaki yeteneklerini sergiledi.

Yarışmanın canlı performans bölümüne katılan 5 takım, verilen sürede en lezzetli yemekleri yapabilmek için büyük çaba harcadı. Jüri üyeleri ise yarışmacıların hazırladığı yemekleri seçmekte zorlandı. Aşçı önlüğü ve kepini takarak yarışan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, canlı performans bölümünde mücadele etti.

Prof. Dr. Kılıç yemek yapmayı çok sevdiğini belirterek, ''Bu tür etkinlikler, üniversitemizdeki birlikteliği, beraberliği ve insanlar arasındaki letişimi artırıyor. Yemek yapmayı seven ve evinin mutfağından sorumlu birisi olarak, bu yarışmaya katılmaktan büyük zevk aldım'' dedi.

Yarışmada, grafikerler Elif Topçuoğlu ve Bahar Akbulak, ''Milföydösote'' adlı yemekle en fazla oyu alarak, jüri özel ödülünün sahibi oldular.

Doç. Dr. Yeşim Bakar ve Doç. Dr. Emine Ün Yıldırım, ''Abant Çorbası'', ''Gölcük Manzarası'' ve ''Ankara Rüzgarı'' adlı yemeklerle birinciliğe layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Aydın, ''kremalı tavuk'', ''hindi ve soslu ördek'' yemekleri ile ikinci olurken, Doç. Dr. Cenap Özer, ''Alinazik Yemeği'' ile 3'üncülük kazandı.

Hazırlanan yemeklerle meze ve tatlılar, şenliğe katılan konuklara ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber