Öğretmen eşler, mazeret tayini için Bakanlıkları bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı bugün itibariyle mazeret tayin başvurularını almaya başladı. İlk aşama başvuruları 13 Ağustos tarihine kadar yapılacak. MEB dışındaki Bakanlıkların kendi personelinin il dışı nakillerini 13 Ağustos'a kadar açıklamaması halinde, öğretmen olan eşler mazeret tayini başvuru yapamayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2021 15:20, Son Güncelleme : 09 Ağustos 2021 18:15
Öğretmen eşler, mazeret tayini için Bakanlıkları bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığının daha önce ilan ettiği takvime göre mazeet tayin başvurularında ilk aşama başvuruları 9 ila 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak.

Kamuda 1 milyona yakın öğretmen çalışmaktadır, başka bir deyişle her 3 kamu personelinden birisi öğretmendir.

Yaz dönemi olduğu hemen her kurumda yaz dönemi il dışı tayin sonuçları beklenmektedir. Ancak eşi öğretmen olanlar için bu sonuçların 13 Ağustos tarihinden önce açıklanması çok önemlidir. Zira 13 Ağustos'a kadar diğer kurumlar il dışı nakillerini açıklamazsa, öğretmenler mazeret tayin başvuru yapamayacaktır.

Hali hazırda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ile Emniyet Genel Müdürlüğünde tayin sonuçları beklenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünde emniyet amiri, 4. sınıf, 3. sınıf ve 2. sınıf emniyet müdürlüklerinin atama sonuçları hala beklemektedir. Bu kurumların 13 Ağustos'a kadar il dışı tayinleri açıklaması, öğretmenlerin mazeret tayin başvuruları için oldukça önemlidir. Bu husus ilgili kurumların dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber