14 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Ocak 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL MISIR'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in davetlisi olarak Mısır Arap Cumhuriyeti'ne gidecek. Ziyaret kapsamında Mübarek ile bir araya gelecek olan Gül, Mısır Meclis Başkanı Fethi Surur, Başbakan Ahmed Nazif ve Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'i de kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşecek ve Türk ve Mısırlı iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-Mısır İş Forumu'nda konuşacak.

-Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek olan Gül'e, Mısır ziyareti sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bürokratlar ile iş adamları eşlik edecek.(Saat: 16.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSPANYA'DA

-İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriquez Zapatero'nun davetlisi olarak resmi İspanya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına devam edecek. Erdoğan, İspanyaBaşbakanı Jose Luis Rodriquez Zapatero ile biraraya geldiktan sonra İspanya Kralı Juan Carlos tarafından kabul edilecek. İspanya Başbakanı Zapatero, Erdoğan onuruna akşam yemeği verecek.

-?MEDENİYETLER İTTİFAKI FORUMU?NA GÖZ KAMAŞTIRICI KATILIM

-Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile yarın Madrid'de başlayacak ?1.Medeniyetler İttifakı Forumu? çeşitli ülkelerden çok geniş katılım ile gerçekleşecek. Ünlü aktör Antonio Banderas ve dünya çapında 100 milyon kitabı satan Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun yer alması beklenen foruma katılımcıların listesinde Mustafa Koç, Güler Sabancı, İzak Alaton ve Ahmet Çalık gibi tanınmış Türk işadamlarının isimleri dikkat çekiyor.

-AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTER MECLİSİ BAŞKANI RENE VAN DER TÜRKİYE'DE

-Resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Van Der Linden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile bir araya gelecek. Ziyaret kapsamında TOBB'yi de ziyaret edecek olan Linden TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile mecliste biraraya gelecek. (Saat: 11.30/14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Van Der Linden'in ardından sırasıyla Finlandiya Parlamentosu'nun AB konularıyla ilgilenen Büyük Komite Başkanı ve Dışişleri eski Bakanı Erkki Tuokıoja, B'nai B'rith International Evrensel Başkanı Moishe Smith ve beraberlerindeki heyetleri kabul edecek. (Saat: 15.00/15.30)

-YARGITAY, BAŞKANINI SEÇİYOR

-Yargıtay Bşakanı Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı için seçime devam edilecek.

-HRANT DİNK KOMİSYONU, 19 OCAK ÖNCESİNDE ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

-Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Hrant Dink suikastını araştırmak üzere kurduğu alt komisyon, Dink'in ölüm yıldönümü olan 19 Ocak öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalarına İstanbul'da Vali Muammer Güler, Emniyet Müdürü ve Dink'in ailesi ile görüşerek başlayan alt komisyon, Ankara ve Trabzon'da da emniyet yetkilileri ile görüşecek. Komisyon üyeleri İstanbul'da yaptıkları görüşmelerde, Dink'in, öldürülmeden iki yıl önce İstanbul Vali Yardımcısı tarafından makamına çağırılarak tehdit edildiği iddiaları konusunda ?tehdit yok, iyiniyetle uyarılma var? kanaatine varırken, genel görüş de suikastta, İstanbul Emniyeti'nin ihmali olmadığı yönünde.

-19 OCAK'TA SAAT ÜÇTE AYNI YERDE

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin yıldönümünde öldürüldüğü yerde kitlesel anma töreni düzenlenecek. ?Adalet İçin, 19 Ocak'ta, Saat Üçte, Ayni Yerde? sloganıyla bir araya gelecek olan protestocular başta Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin değişmesini isteyecek.

-ZİRVE YAYINEVİ DAVASI MALATYA'DA GÖRÜLÜYOR

-Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişiyi öldürmekten yargılanan sanıklar ilk defa mahkeme önünde ifade verip savunma yapacaklar. 18 Nisan 2007 tarihinde biri Alman uyruklu 3 kişiyi öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 4 sanık İLE tutuksuz yargılanan 2 sanık ikinci kez mahkeme önüne çıkacak.

-FAZIL SAY'A ONUR ÖDÜLÜ VERİLİYOR

-Sanat Kurumu tarafından 2006-2007 sezonu için belirlenen Geleneksel Tiyatro ve Plastik sanatlar Ödülleri düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Sanat Kurumu Onur Ödülü ünlü Piyanist Fazıl Say'a verilecek.

- MECLİS YENİLENİYOR, GENÇLEŞİYOR

-23. dönemde TBMM, meclis iç tüzük değişikliğinde ve meclisin fiziki yapısında birçok değişikliğe gidecek. Meclis kampusu içinde yeni halkla ilişkiler binasının inşaat çalışmaları devam ederken meclis iç tüzüğü de değişiyor. Yapılacak değişiklikle yasama çalışmalarında ilk kez katip üyeler yerine profesyonel spikerler görev yapacak: Sivil toplum örgütleri yasama faaliyetlerine destek verecek. Mecliste emekliliği gelen birçok çalışanın yerine genç kadrolar alınacak.

-Meclisin fiziki yapısı da bu dönem değişecek. Komisyon odaları AB müktesebatına uygun şekilde edilmesi planlanarak milletvekillerine daha kolay ve rahat çalışma imkanı tanıyacak yeni odalar yapılacak.

-ROMATOLOJİ DERNEĞİ UYARDI: ?ROMATİZMAL HASTALIKLARI DİKKATE ALIN?

-Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği(RAED) romatizmal hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, romatizmanın tedavi edilebilir olduğunu kaydetti. Romatoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Dinç, romatizmal hastalıkların ihmal edildiği zaman organ tutulmalarına yol açarak kişiyi ölüme kadar götürebileceğini söyledi.

-GOOGLE TÜRKİYE, 2008 HEDEFLERİNİ AÇIKLAYACAK

-Google Türkiye Müdürü Bülent Hiçsönmez, Google ve internet dünyasında 2007 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve 2008 hedeflerini paylaşmak üzere Feriye Lokantası'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber