Doğu Batı arasında öğrenci kardeşliği

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamlarının Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında kurduğu kardeşlik köprüsü, okulların faaliyetleri ile daha da güçleniyor.

Kurban Bayramı'nda Doğu'ya yapılan yardımlar ve Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybedenleri ziyaret eden işadamlarının gezisinden sonra İstanbul'daki Özel Sevgi Çiçeği Anafen Okulları, Muş'ta kardeş olarak seçtiği Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) bilgisayar laboratuarı kurdu.

Laboratuar, önceki gün iki kardeş okulun yönetici ve öğrencilerinin katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Anafen Okulları, kardeş okul öğrencilerinin giyecek, kırtasiye, kitap gibi ihtiyaçlarını da karşıladı. Anafen Okulları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, eğitimde imkânsızlıklar sebebiyle oluşan bölgesel farkların bu tür kardeşlik faaliyetleriyle aşılacağını belirterek, "Bazı mahrumiyetlerin istismar edilerek milletin içine nifak tohumu ekilmesine fırsat vermeyeceğiz." dedi. Taşdemir, Muş'taki okulun birincisinin İstanbul'da burslu okutulacağını söyledi.

Doğu-batı dostluk köprüsü kardeş okullarla güçleniyor

Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik köprüsü okulların faaliyetleri ile daha da güçleniyor. Kurban Bayramı'nda doğuya yapılan yardımlar ve Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybedenleri ziyaret eden işadamlarının gezisinden sonra İstanbul'daki Özel Sevgi Çiçeği Anafen Okulları, Muş'ta kardeş olarak seçtiği Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na bilgisayar laboratuarı kurdu. Laboratuar önceki gün iki kardeş okulun yönetici ve öğrencilerinin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Muş Kızılağaç YİBO'da 490 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Bu öğrencilerden her biri farklı köylerden. Her birinin değişik bir hikâyesi var. Mağduriyet, fakirlik, yoksulluk, imkânsızlık, âdet ve örflerin getirdiği kısıtlamalar vs. her bir öğrencide kendini gösteriyor. 8. sınıfa giden Leyla Esen, bu öğrencilerden biri. Her dönem teşekkür getiren Leyla'nın tek hedefi var; polis olmak. Leyla da diğer arkadaşları gibi bilgisayarı sadece kitaplarda görmüş. Interneti ancak bilgisayar öğretmeni Ümit Bulut'un teorik anlatımlarından biliyor.

Leyla Esen derste yaşadıklarını şöyle bir anekdotla anlatıyor: "Öğretmenimiz mesela 'paint' programını anlatırken müfredatta yer alan 'Paint programında resim çizin' bölümü geldiğinde bilgisayar olmadığı için elimizle resim çiziyorduk. 'Word programında şarkı sözleri yazın' diye bir bölüm geliyordu. Biz programı kullanmak yerine arkadaşlarla şarkı söylüyorduk." Leyla ve Kızılağaç ve okuldaki 490 öğrencinin şimdi, kardeş okul Anafen öğrencilerinin yardımlarıyla bir bilgisayar ve teknoloji sınıfı oldu. Anafen'deki kardeşlerine teşekkür eden Leyla Esen hemen MSN programında görüntülü olarak Anafen öğrencileri ile görüşeceğini ve mutluluğunu ifade edeceğini belirtiyor.

Muş'taki okulun birincisi İstanbul'da burslu okuyacak

Anafen Okulları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, eğitimde imkânsızlıklar sebebiyle oluşan bölgesel farkların bu tür faaliyetlerle aşılacağını belirterek, "Biz konuyu aile birliği üyelerimize iletince hemen kampanya yaptılar ve 15 gün içinde laboratuvar kuruldu. Muş'taki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapacağız. Bazı mahrumiyetleri istismar ederek milletimiz arasında nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz." dedi. Muş'ta çok sıcak bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Reşit Taşdemir, öğrencilere yaptığı konuşmada şu sözü verdi: "Sizlerin başarılı olması için okul olarak her şeyi yapmaya çalışacağız.

Muş Kızılağaç YİBO'dan birinci olan öğrenciyi İstanbul'daki okulumuzda 4 yıl boyunca ücretsiz burslu ve yatılı okutacağız. Ayrıca 6., 7. ve 8'inci sınıfta başarılı olan öğrencileri yarıyıl ve yaz tatillerinde İstanbul'da misafir edeceğiz." dedi. Kızılağaç YİBO Müdürü Hikmet Yıldız, kardeş okul Anafen'in desteklerinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Dostun, kardeşin yardım elini görmek bizi memnun etti. Hayatın faniliğini baki kalacak iş yaparak geçirmek gerekiyor. Bu da burada yapıldığı gibi eğitimcilerin işi olsa gerek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber