Doların seyri ne olur? Uzmanlar yanıtladı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yatırım Hazine Müdürü Özcan Geçer, 100 günlük ortalama süreçte doların 1,2000 YTL civarında seyredeceği öngörüsünde bulundu.

Geçer, döviz ve altın piyasasında yaşanan gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

Dövizde 2006 yılı Temmuz ayından bu yana düşüş yaşandığını ifade eden Geçer, Aralık ayının ortasından sonra bu düşüşün daha da belirginleştiğini aktardı.

Geçer, önümüzdeki döneme bakıldığında 100 günlük ortalama süreçte doların 1,2000 YTL, 1 ayı kapsayan kısa vadede ise 1,1800 YTL seviyelerinde seyredeceğini öngördüklerini dile getirdi.

''Bu seviyeler kırılmadıkça önemli bir trendden bahsetmek zor'' diyen Geçer, şu an için gelişmekte olan piyasaların gelişmiş piyasalara göre çok daha korunaklı olduğunu söyledi.

Geçer, yurt dışında kriz ve çalkantılar derinleşmedikçe önemli bir dalgalanma öngörmediklerini de kaydetti.

Altın fiyatlarındaki yükselişe de değinen Özcan Geçer, doların değer kaybetmesi ve petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı yatırımcıların altına yöneldiğini belirtti.

Geçer, ilk çeyrek içinde altında kar realizasyon satışlarının gelebileceğini, faizlerde de yüzde 15,80-16,00 bandında zorlanma yaşanabileceğini ifade etti.

Yatırımcıların portföylerinde yüzde 20 oranında döviz bulundurmalarını öneren Geçer, hisse senedi piyasasında orta vadede mümkün olduğunca temkinli alımların denenebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber