Ulusalcılardan yeni hareket

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN HASAN Ankara

Ulusalcı düşünceleriyle bilinen, aralarında Mümtaz Soysal, Doğu Perinçek, Hulki Cevizoğlu, Gülsün Bilgehan Toker, Mustafa Balbay, Sadi Somuncuoğlu'nun da bulunduğu sağ ve soldan yaklaşık 80 tanınmış isim, AKP'ye karşı yeni bir merkez hareketi oluşturmayı tartışmak için Ankara Gölbaşı'ndaki Patalya Oteli'nde bir toplantı düzenledi.

İlk kez Yeniçağ gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar'ın duyurduğu toplantıyı, eski bakanlardan Kâmran İnan'ın koordinatörü olduğu Diyalog Grubu düzenledi. 5 saat süren toplantıda, 30 kişi söz aldı. Partileşme yönünde somut bir eğilimin oluşmadığı toplantıda, bunun ilk adım olduğu ve bu tür toplantıların yeniden yapılması konusunda görüş birliği oluştu. Toplantının düzenlenme amacı, "Hedef yeni bir parti değil. AKP'nin rejimin temellerini sarsmaya yönelik tehdidine karşı sağ ve soldan demekratik katılımlı bir aksiyon grubu ve yeni bir siyasi merkez hareketi oluşturmak" olarak özetlendi.

Sağ ve soldan isimler

Toplantıya katılanlar arasında yer alan bazı isimler şunlar: İsmet İnönü'nün torunu, eski CHP milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski bakan Yaşar Okuyan, emekli Org. Hurşit Tolon, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Prof. Dr. Anıl Çeçen, eski bürokrat-enerji uzmanı Necdet Pamir, televizyon programcısı Hulki Cevizoğlu, gazeteci Mustafa Balbay, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, eski bakan Sadi Somuncuoğlu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber