'Telko-der, Telekom'a rakip olacak firmaların kurduğu bir dernektir'

Haber Giriş : 17 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki açıklama TELEKOM tarafından yapılmıştır.

Telkoder'in Yanıltıcı Açıklamaları Asıl Amaçlarını gizlemeye yöneliktir

Son günlerde Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) ve Başkanı Yusuf Ata Arıak tarafından kamuoyuna yanlış bilgiler aktarıldığı için Şirketimizce kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Telkoder tarafından, Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu yeni tarife sistemine göre yapıldığı öne sürülen fatura hesaplamaları ?yanlış? olup bu konuda kamuoyu bilinçli bir şekilde yanıltılmaktadır. Bu nedenle, Telkoder hakkında kamu şirketi olan Türk Telekom'a kasten zarar vermekten suç duyurusunda bulunulacak olup Şirketimiz bu konudaki hukuki girişimlerini sonuna kadar sürdürecektir.

Türk Telekom yeni tarife paketi ile tarihinde ilk defa, farklı ihtiyaçlara 5 farklı seçenek sunarken, tüketici refahını da düşen konuşma ücretleriyle birlikte artırmayı hedeflemektedir. Önümüzdeki dönemde konuşma paketleri ve diğer hizmetlerde yeni seçenekler tüketicilerinin hizmetine sunulmaya devam edilecektir.

Telkoder, lisans alıp Türk Telekom ile rekabet edecek olan işletmecilerin kurdukları bir dernektir. Bu dernek üyesi işletmecilerin hedeflerinin; Türk Telekom'un vermiş olduğu hizmetleri, Türk Telekom'dan daha iyi ve daha ucuza sunarak piyasadaki etkin rekabet ortamını oluşturmak olmalıdır. Ancak bu dernek iş ahlakı ve ticari kurallara aykırı bir şekilde rakibi olan Şirketimizi ve tarifesini kötüleyerek rekabet etme yolunu tercih etmektedir.

Bunun yanında Telkoder üyesi şirketler ile yürütmekte olduğumuz arabağlantı görüşmeleri devam etmekte olup, büyük bir çoğunluğu ile bugüne kadar bir anlaşmaya varılamamıştır. Bu, anlaşma ihtimali tamamen ortadan kalktı anlamına gelmeyip, görüşmeler devam etmektedir. Görüşmelerin anlaşmazlık ile sonuçlanması halinde ise izlenecek yöntem belirli olup, Telekomünikasyon Kurumunca çözüme kavuşturulacaktır.

Hal böyle iken rakibini ve tarifesini kötüleyerek müşterilerimizi yanıltıp, karmaşa yaratmaya çalışarak arabağlantı ücretlerinin kendi menfaatlerine uygun olarak belirlenmesi doğrultusunda kamuoyu oluşturmak doğru bir yöntem değildir. Ticari olarak kabul edilmesi mümkün olmayan ücretleri, Kamu sahipliliğinden dolayı Türk Telekom'a kabul ettirmeye çalışanlara, kamu imkanlarının müsrifçe kullandırıldığı dönemlerin çok geride kaldığını tekrar hatırlatmak isteriz.

Özellikle de Türk Telekom'un özelleştirilmesinde mesafe alındığı günümüzde, Türk Telekom'un değerini etkileyecek doğru olmayan beyanlarla kamuoyunun yanıltılması, maalesef başka amaçlar olma ihtimalini de ortaya çıkarmaktadır.

Hisseleri kamuya ait bir Anonim Şirket olan Türk Telekom, şimdiye kadar yaptığı yatırımlar, hizmet ve müşteri potansiyeli ile Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketidir. Şirketimiz, 2003 sonunda, ses ve alt yapıdaki tekelinin sona ermesi ile birlikte alt yapı ve pazardaki gücü ile orantılı olarak pazardaki payını korumak ve rekabet ile büyüyecek olan pazardan da hak ettiği payı alabilmek için doğal olarak mücadele edecektir. Ama bu hiçbir zaman etkin piyasa gücünü kullanarak rekabeti öldürmek amacını gütmeyecektir. Ki Telekomünikasyon ve Rekabet Kurumları, Türk Telekom'u bu yönden izlemekte ve değerlendirmektedirler.

Bunlardan da görüleceği üzere, Telkoder, ticari olarak kabul edilemeyecek isteklerini elde edebilmek için Tüketiciyi yanıltmaya ve bu yolla Şirketimizin Kamuoyu nezdindeki güvenilirliğine zarar vermeye çalışmaktadır.

Ancak şu da bilinmelidir ki tamamı kamuya ait olan Türk Telekom'un haklarını haksız saldırılara ve haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı sonuna kadar yargı kanalıyla koruyacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber