MEB'ten geleceğin liderlerini ortaya çıkarmak için proje

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 19:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği, "geleceğin liderleri"ni ortaya çıkarmak amacıyla "Oku Düşün Paylaş" konulu bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ile Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, konuyla ilgili olarak 10 Ocak 2008 tarihinde "Oku Düşün Paylaş" başlıklı bir protokol imzaladı.

Protokol, "İlköğretim okullarında yarının liderleri olacak öğrencilerin okuyan, araştıran, yaratıcı düşünen, düşündüğünü anlamlı ve anlaşılır şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sentez kabiliyeti olan kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler yetiştirmeyi" amaçlıyor.

İlköğretim 6. ve 7. sınıflara yönelik projeye göre, Türkiye genelinde belirlenecek 200 ilköğretim okuluna Hayal Ortakları Derneği'nce "yaratıcı kütüphane"ler kurulacak ve "Oku Düşün Paylaş" etkinliği için özel hazırlanan bir kitap konulacak. Bu kitapta öğrencilerin, belirli başlıklarla hazırlanmış konularla ilgili düşüncelerini ifade etmeleri sağlanacak.

Hayal Ortakları Derneği, kütüphanelere Türk ve dünya klasiklerinden oluşan çocuklara yönelik kitapları da koyarak, eğitimi destekleyecek.

"Öğrencileri düşünmeye yöneltecek" şekilde tasarlanan bu kütüphaneler, öncelikle gelecek ay Adana, Sakarya, Ankara ve Denizli'de belirlenen okullarda açılacak, daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Projeyi uygulamak üzere Hayal Ortakları Derneği'nce özel olarak yetiştirilmiş gönüllü moderatörler, okullarda görev yapacak.

Öğrencilere "Oku Düşün Paylaş" etkinliği için hazırlanan kitaplar eşliğinde 18 haftalık bir eğitim verilecek. Bu eğitimde en çok başarı gösteren toplam 12 öğrenci İstanbul'da 5 günlük "Yıldızlar Liderlik Kampı"na alınarak, eğitim görecek.

Hayal Ortakları Derneği, "Oku Düşün Paylaş" projesi, şu anda İstanbul'da 5 ve Ankara'da 5 olmak üzere 10 ilköğretim okulunda pilot olarak uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber