Sağlık Bakanlığı Müsteşarı: Hekim istifalarının nedeni tayin ve özel hastaneler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2007'de 2 bin 633 hekim, Bakanlığa bağlı hastanelerden istifa etti. 2006'da bu sayı bin 563 iken, 2007'de 2 bin 633'e ulaştı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde halen 24 bin uzman hekim görev yapıyor. Özel hastaneler, tıp merkezleri ve özel dal merkezlerini de içine alan özel sağlık kuruluşlarında ise görev yapan uzman hekim sayısı 18 bin 500.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kamudan özel sektöre normalinden daha dinamik bir geçiş seyri olduğunu ifade etti. Gümrükçüoğlu, ?Hekimlerin özel hastaneleri tercih etmeleri bugünkü koşullarda kamuda her istedikleri yere, her zaman tayin olamamaları ve özel hastaneler ile tıp merkezlerinin kendilerine kamuya nazaran, iki-üç misline varan ücretleri teklif etmelerindendir" dedi.

"İSTİFALARIN NEDENİ TAYİN VE ÖZELLERİN SUNDUĞU CAZİP KOŞULLAR"

Müsteşar Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hekimlerin, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden özel hastanelere geçişinin, ?sağlıklı ve doğru bir metotla" gelişmediğini söyledi. Gümrükçüoğlu, ?Hekimlerin özel hastaneleri tercih etmeleri bugünkü koşullarda kamuda her istedikleri yere, her zaman tayin olamamaları ve özel hastaneler ile tıp merkezlerinin kendilerine kamuya nazaran, iki-üç misline varan ücretleri teklif etmelerindendir" dedi.

Gümrükçüoğlu, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın her yere sağlık hizmeti götürebilmek için hekimleri dengeli bir dağılıma tabi tutmaları gerektiğini söyledi. Gümrükçüoğlu, bu amaçla uygulanan ?atama nakil yönetmeliği"nden dolayı, hekimlerin her istedikleri yere, her zaman atanamamalarının, kamudan istifaların nedenlerinden birini oluşturduğunu ifade etti.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, istifaların bir başka önemli nedeninin de özel sektörün, hekimlere maddi olarak daha cazip teklifler sunması olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber