Avukat, başörtüsü takıp protesto yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Osman Yetkiner, üniversitelerde türban yasağını kaldırması çalışmasında, hükümete destek olmak için bugün başörtüsü takarak bir basın açıklaması yaptı.

Rize Barosu avukatlarından Osman Yetkiner, üniversitelerde türban yasağını kaldırmak için hazırlanan anayasa değişikliklerinin ilk tur görüşmelerinin dün TBMM'de başlamasının ardından hükümete destek olmak için bugün başörtüsü takarak bir basın açıklaması yaptı.

Geçen yıl üniversitelerdeki başörtüsü yasağının hukuka aykırı olduğunu belirterek olayı baş örtüsü takarak protesto eden Avukat Osman Yetkiner bu kez yasağın kalkması için yapılan girişimlere destek vermek için başörtüsü taktı.

Rize Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Avukat Osman Yetkiler, başörtüsüne karşı çıkan hukukçuları 'zavallı' olarak nitelendirdi. TBMM'de baş örtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin yapıldığını hatırlatan Yetkiner, "İçimde bir his tutmuştum. Demiştim ki 'eğer bir gün başörtüsü serbest bırakılırsa başörtüsü takıp basının huzuruna çıkacağım' diye. Başörtüsü takmak yasal bir düzenlemeyi gerektirmeyecek, Anayasa'ya girmeyecek derecede doğal bir haktır" dedi.

Dünyada en üstün varlığın insan olduğunu anlatan Yetkiner, şöyle konuştu: "İnsanın doğuştan olan haklarına, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde dokunulamaz. Şu an bu adliyedeki hakim, savcı yahut memurlar dışarıya çıktıklarında kanunen şapka takmaya mükelleftir. En başta milletvekilleri bu kanuna uymak zorundadır. Ama takmıyorlar. Bu bir örftür, bir gelenektir. Hiçbir kimseye zararı olmayan şu bez parçasına hiç kimse yasak getiremez. Bu insan haklarındandır. Ben bir hukukçu olarak bu kararı kutluyorum. Önceden yine baş örtüsü takarak protesto etmiştim şimdi kutluyorum. Bu bez parçasından dolayı Türkiye'nin kaybettiği zamana acıyorum. Kendisini hukukçu bilip, orada ahkam kesen hukukçulara da yetkililere de zavallı diyorum."

Basın açıklamasından sonra baş örtüsünü çıkarıp başına bere takan Yetkiner, "Başım üşüdüğü için kışın bunu da takıyorum. Bunu da mı yasaklayacaklar. Böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber