TRT Komplosu ve Üyelerimize Bir Uyarı

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar 7 Aralık 2007 tarihli yazısında TRT'yi konu edinmiştir. Bir üyemiz söz konusu bu yazıyı memurlar.net forumuna alıntılamış ve devamına tüm TRT personeli listesini eklemiştir. Bu yazıdan sonra, hem TRT personel daire başkanlığından hem de TRT personelinden söz konusu listesinin çıkarılmasına yönelik talepte bulunuldu. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk yaptığımız incelemede Star yazarı Şamil Tayyar'ın yazısının sadece TRT'nin personel yönetimine ilişkin olduğunu, yazıda bir listeye yer verilmediğini fark ettik. Zaten, ilgili başlığa eklenen TRT personeli listesi, TRT'de sendikalı olan personele ilişkin bir listedir.

Tüm memurların bildiği üzere, sendikalı personel listesi kamu kurumlarının internet sitesinde yer almaktadır.

TRT Personel Daire Başkanlığı ve personeli, söz konusu listesinin yanlış anlamalara müsait olduğunu ve yazıyla ilgili olmayan listenin sanki TRT ile ilişkisi kesilecek personel listesi gibi algılandığını belirtmiştir.

Gelen itirazlar artınca geçtiğimiz günlerde, ilgili başlığa eklenen listeyi kaldırmak zorunda kaldık.

Bugün ise konuyu Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar bir kez daha ele aldı. "1 numara ve TRT komplosu" başlıklı yazısında,
"Bakıyorum, son dönemde yazılarım üzerinden sanal ortamda epeyi komplo düzenekleri kuruluyor. Bu çabalarda, şahsımı yıpratmak kadar iç çatışmalarının parçası haline getirme girişimlerinin izlerini de görüyorum. ...
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in açıklamalarına yer verdiğim ?TRT'de büyük operasyon' başlıklı yazım üzerinde de çalışmışlar. Bu yazımı yayınlayan memurlara ait bir site, altına 2 binden fazla TRT personelinin isimlerini ekleyerek, ?İşte gönderileceklerin listesi' demişler."
şeklinde serzenişte bulundu.

Kullanmış olduğunuz bilgisayardan göndermiş olduğunuz her iletinin IP ve saat bilgileri memurlar.net serverlarında tutulmakta olup, yapılacak adli bir takibatta hem memuriyetinize hem de sizlere bir zarar gelebilir. Bu hiç istemediğimiz bir durumdur. İnternet, bilinenin aksine takibi en kolay olan iletişim araçlarından birisidir.

Memurlar.net forumunun sadece memurlar değil tüm Türkiye tarafından devamlı takip edilen bir forum olduğu hususu dikkate alındığında, üyelerimiz ve ziyaretçilerimizden daha duyarlı olmalarını ve gereksiz geriginlik yaratabilecek girişimlerden uzak durmalarını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber